Ona ima savršene proporcije: Supermodel Bela Hadid proglašena je najlepšom ženom sveta

Ona ima savršene proporcije: Supermodel Bela Hadid proglašena je najlepšom ženom sveta

15/10/2019

0

Supermodel i manekenka Bela Hadid proglašena ja najlepšom ženom sveta sa savršeno proprocionalnim licem, prema rezultatima grupe naučnika koji analiziraju i najmanje detalje.

Takozvani zlatni rez, zlatna sredina, odnosno božanski ili zlatni promer svojom je lepotom ostvarila 23-godišnja manekenka Bela HadidOna je naime prema rezultatima precizno merenih proporcija određenih delova tela i tačaka na licu, zadovoljila stroge kriterijume.

Postigla je visokih 94,35 odsto u svim merenjima pa se tako našla na prvom mestu ove laskave liste. Fizičko savršenstvo izmereno je na temelju oblika obrva, dužine nosa, punoće usana, pozicije brade, jagodica i oblika glave.

Svojim izgledom Bela se približila standardima koje su nametnuli još stari Grci u ovoj kategoriji.

Odmah na lestvici iza uspešne manekenke našla se pevačica Bijonse, a na treće mesto smestila se Amber Herd. Četvrto mesto zauzela je Arijana Grande.

- Bela je bila jasna pobednica kada su se izmerili svi parametri. Njeno lice proračunom je pokazalo savršen rezultat. Najviši postotak od čak 99,7 odsto postigla je njena brada što znači da je od savršenog oblika deli tek sitnih 3 odsto - objasnili su za Daily Mail.

- Njena simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bela je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim decenijama. Njena najveća slabost je na području obrva - objasnio je doktor De Silva, jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty
Tagovi: bela hadid