„Žuto zlato“ u službi lepote: Začin koji pomaže u borbi protiv starenja

„Žuto zlato“ u službi lepote: Začin koji pomaže u borbi protiv starenja

Autor: | 09/11/2019

0

Kurkuma, jedan od omiljenih začina istočnog sveta i svih koji žele da jelima dodaju malo orijentalnog šmeka, nosi i laskavu titulu „žuto zlato“. Lekovitost ove biljke iz porodice đumbira poznata je hiljadama godina, a pored činjenice da je višestruko korisna za održavanje zdravlja i vitalnih funkcija organizma, igra i sve važniju ulogu u kozmetičkoj industriji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lic. Nut Gabriela Pasini (@sinergia.nutricion) дана 9. Нов 2019. у 6:28 PST


Odličan je saveznik u borbi protiv starenja, a Indijke dobro znaju da je i sjajan „čistač kože“. Najaktivniji sastojak, kurkuma, ima antiseptička i antibakterijska svojstva, koja su mu otvorila mnoga vrata - nalazi se u brojnim sredstvima za tretiranje kože sklone aknama, ekcemima i perutanju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nutri Garden Produtos Naturais (@nutrigardenmga) дана 9. Нов 2019. у 6:49 PST


Na tržištu postoji zavidna kolekcija preparata sa kurkumom, od krema za lice do maski za kosu, a neke možete da napravite i kod kuće. Jednostavno je: pomešajte po kašičicu kurkume i zobenog brašna, dve kašike mleka ili jogurta i pola kašike meda. Dobro izmešajte, potom smesu nanesite na lice u tankom sloju i osavite da deluje dvadeset minuta. Već posle prvog tretmana vaše lice izgledaće svežije, zdravije i mlađe.

Snežana Ilić Guliver/Thinkstock/Instagram
Tagovi: kurkuma lepota

Pročitajte još

Najnovije vesti