Hit u svetu, a i kod nas: Isprobajte ruski manikir

Hit u svetu, a i kod nas: Isprobajte ruski manikir

Autor: | 11/01/2020

0

Ruski manikir u kratkom roku postao je hit u svetu, a njegova posebnost ogleda se u načinu uklanjanja kožice sa nokatne ploče

Jedna od najpopularnijih tehnika manikir u svetu, a i kod nas je ruski manikir. Jedna od najkontraverznijih metoda manikira se znatno razlikuje od klasičnog. Može se naći i pod nazivom "suvi mašinski manikir“, jer se kožica sa nokta uklanja uz pomoć brusilice sa različitim nastavcima.

Ukoliko do sada niste isprobali ovaj način ulepšavanja vaših noktiju, onda evo nekoliko važnih naznaka.

Šta je ruski manikir?

Ova tehnika se zasniva na korišćenju električne brusilice, sa različitim nastavicima, koja uklanja višak kožice koja okružuje nokatni krevetac. Ovo omogućava nail tehničaru da ima veću kontrolu prilikom uklanjanja zanoktica, u poređenju sa canglama ili makazicama.

Uz pomoć ovog trika rešite se zanoktica jednom za sva vremena

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀LYUBOV MOZHZHERI (@russian_manicure) дана 8. Јан 2020. у 2:05 PST

Ruski manikir čini da vaši nokti imaju perfektno uklonjen višak kožice, da su glatki i savršeno "čisti“ za dalje nanošenje laka.

Sama manikir tehnika je nastala u Rusiji, pa je po tome i dobila ime. Vrlo je popularna u celom svetu, a i kod nas.

Da li je bolji klasinični ili ruski manikir?

Klasični manikir koristi turpiju koja nokte formira u željeni oblik, dok se zanoktice nežno poguruju ka nazad.

Glavna razlika kod ruskog manikira je što se sva kožica na i oko nokta mehenički obrezuje, mnogo detaljnije, nego što je reč kod klasičnog manikira. Skidaju se svi bočni zidovi i proksimalni nabori oko nokta, tj. sva kožica koja ima ulogu da nokat zaštiti od ulaska bakterija.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Quick #drymani w/ our Safety Sciver! See how this 100% diamond bit gently exfoliates the dead skin right off the nail plate. You can use it on skin, too! ?? . . For this technique the bit it starting at the center & working to the left (in forward direction for right-hand users). This would be done in all 10 nails then switch to reverse direction & work center to the right on 10 nails again! Opposite for lefty's! . . #ericasata #drymanicure #drymani #efilemanicure #naileducation #efile #manicurist #manicuresnails #manicuresvideos #russianmanicure #shellacmanicure #manicuregel #freshmanicure #nailspiration #conailtech #slcnailtech #utnailtech #ericasdrymani #nvnailtech #saltlakecitynailtech #dallasnailtech #miaminailtech #nailtechstudent #nailtechlife #licensesnailtech #nailtechtraining #nailtechproblems #nailtrends #nailtechs #newzealandnailtech

Објава коју дели Erica's ATA (@ericasata) дана 3. Јан 2020. у 12:58 PST

Naravno, zbog komplikovanosti izrade, i cene pribora, ruski manikir je uvek skuplji od klasičnog, pa to imajte na umu, piše lepotica.rs.

Efekat ruskog manikira

Ono što ruski manikir čini omiljenim među ženama jeste to što se izrastanje nokta mnogo manje vidi kasnije.

Gel lak ili gel, se može naneti mnogo bliže korenu nokta, jer je sva kožica koja "blokira“ put uklonjena. Takođe, period vidljivog izrastka nokta je kod ruskog manikira znatno produžen – počinje da se vidi tek posle 10-15 dana, dok je kod klasičnog manikira to slučaj već posle sedam dana.

Nokti zaista izgledaju urednije i lepše, u odnosu na klasični manikir.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

?????://???????-????????.??? (???? ?? ???)

Објава коју дели ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀LYUBOV MOZHZHERI (@russian_manicure) дана 24. Дец 2019. у 2:44 PST

O čemu morate da vodite računa

Tehniku ruskog manikira ne može da radi bilo ko: isključivo ga izvodi osoba koja je prošla propisnu obuku, ima licencu i zadovoljava sve higijenske uslove za rad. Pribor za ruski manikir se mora sterilizovati. Zato je neophodno da nađete stručnjaka koji zadovoljava sve ove uslove.

Savršeno nalakirani nokti u devet koraka

Posebna opasnost vreba ako se koristi nečist pribor, a tehničar nije obučen, jer se oštećuje koža, koja otvara put bakterijama i olakšava nastajanje infekcije nokta. Zato ovu tehniku manikira okružuje velika kontroverza.

Ruski manikir je apsolutno bezbedan, samo ako ga izvodi stručno lice, u adekvatnim higijenskim uslovima.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još