Napunili ste tridesetu - izbacite ovo iz nesesera!

Napunili ste tridesetu - izbacite ovo iz nesesera!

Autor: | 22/05/2020

0

Izbacite iz nesesera sve stvarčice koje duže vreme ne koristite, a uporno vam smetaju, jer verovatno da vašoj koži one više i ne prijaju. Naime, kada prođete tridesete i uđete u četrdesete godine, koža vašeg tela proizvodi manju količinu lipida, pa postaje dosta suvlja i pod prstima gruba.

Nije tajna da suvo lice traži jaču hidrataciju, pojavljuju se sitne bore i linije koje zahtevaju i drugačiji arsenal šminke. To znači da puder ili sredstvo za pranje lica koje ste godinama koristili odjednom može da smeta vašem licu. Svetski dermatolozi, kao i profesionalni šminkeri, preporučuju da se pojedini kozmetički proizvodi izbace iz upotrebe u tom periodu.

Pročitajte: Pravilna nega lica prema tipu kože

Izbacite iz nesesera - Sredstva za čišćenje koja prave mnogo pene

Pranje lica proizvodima koji dosta pene uklanja esencijalne hranljive sastojke kože, što podstiče nastanak suve kože, a s vremenom dovodi i do smanjene elastičnosti. Ovi proizvodi bogati su sufaktantima, molekulima koje eliminišu nečistoće lica, ali istovremeno uklanjaju ulja i masti sa kože koja su odgovorna za njen gladak izgled.

Zamenite pene mlekom, balzamom ili nekim drugim kremastim proizvodom za čišćenje.

Grubi piling

Koža koja stari veoma je osetljiva, što znači da ne može da podnese grub i oštar piling. Obnavljanje ćelija kože u dvadesetim godinama dešava se na svakih dvadeset osam dana. Međutim, u kasnim tridesetim i u četrdesetim za ovaj proces potrebno je više od četrdeset dana.

Da bi koža izgledala svežije, birajte maske, sredstva za pranje lica ili serume koji sadrže nežne hemijske eksfolijante, kao što su voćni enzimi.

Pročitajte: Mali trikovi za efekat superhidrirane, sveže i blistave kože lica

Tonik za lice na bazi alkohola

Većina tonika za lice je na bazi alkohola i koriste se za masnu kožu koja je sklona pojavi akni. Oni, međutim kožu lišavaju prirodnih masti i ulja, usled čega normalna koža postaje suva. Kako starite hidratacija kože je sve manja. Zbog toga bi trebalo da posle pranja i čišćenja kože koristite gel za negu lica koji sadrži hijaluronsku kiselinu.

Upotrebljavajte tonike koji ne sadrža alkohol, koža će vam biti zahvalna i čista.

Izbacite iz svog nesesera - Teški korektori

Koža oko očiju postaje sve delikatnija i tanja, ako je korektor za prekrivanje podočnjaka "pretežak", onda će imati kontraefekat. Kremasti ili tečni korektor odlična su opcija, jer koža posle njihovog nanošenja neće izgledati suvo i brašnjavo.

Pročitajte: Katarina Radivojević - U mojim godinama lepota nije karta na koju želite da igrate

Svetlucavo rumenilo

Rumenila koja svetlucaju mogu da se smeste u sitnim borama, što svakako ne želite. Umesto da ih sakrijete, vi ćete ih istaći. Mnogo je bolje da koristite polumat rumenila. Najbolje je da ga nanesete na najvišu tačku jagodice, što će stvoriti mladalački izgled jer će podići lice.

Izbacite iz svog nesesera - Mat puder u prahu

Ovaj proizvod ima tendenciju da se zadržava u porama, neravninama i sitnim borama na koži. Puder za snažnu prekrivenost i mat efekat može da izgleda previše brašnjavo na koži koja je u poznim tridesetim i na početku četrdesetih.

Alternativa za lepši izgled je providni puder koji sprečava zadržavanja na mestima koja, zapravo, želite da prikrijete.

Pročitajte: Mali trik - Bebi puder za guste trepavice

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još