Čarobni napitak protiv starenje od 3 sastojaka: Zbog njega Arapkinje sa 45 izgledaju kao da imaju 25

Čarobni napitak protiv starenje od 3 sastojaka: Zbog njega Arapkinje sa 45 izgledaju kao da imaju 25

Autor: | 25/05/2024

0

Recept za lepotu arapskih žena

 

Kada biste pitali bilo koju ženu na svetu da li bi rado isprobala recept za lepotu i tako godinama ostala mladolika, odgovor bi sigurno bio potvrdan.

Matheus Ferrero/Unspash

 

Ali kako je starenje prirodan proces i ne može se zaustaviti, mudre Arapkinje s kolena na koleno prenose recept za lepotu koji daje rezultate.

Recept za lepotu arapskih žena

Zanimljivo je da se ovaj recept za lepotu uzima dva puta godišnje, a priprema se veoma lako.

Pročitajte: 4 koraka do meke i blistave kože - Sve što treba da znate o hidratantnom sendviču, novom hitu u svetu kozmetike

Od sastojaka biće vam potrebno:

  • 100 ml soka od limuna
  • 200 grama meda
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta pre obroka.

Nakon što pojedete celu smesu napravite pauzu u trajanju od pola godine. Važno je napomenuti da dok traje pauza svakog dana konzumirate čaj od đumbira.

Žene Bliskog istoka koriste prirodnu vodu za čišćenje, pre svega vodicu ružinog cveta jer ima umirujuće delovanje i leči upale i crvenilo kože.

Poznato je da arapske žene žude za bledom kožom kao svojim idealom lepote. Uobičajena je upotreba prirodnih izbeljivača poput soka od limuna.

Takođe, kurkuma je najčešće korišćeni sastojak njihovih domaćih maski.

Recept za lepotu arapskih dama ne sadrži slučajno ova tri izuzetno dragocena sastojka.

Štefan Štefančík for Unspash

 

Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam. Kroz istoriju se koristilo za saniranje opekotina, negu kože, pa čak i za čišćenje organizma.

Delotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica, posebno je odličan borac protiv kandide.

Limunov sok, ako se redovno konzumira, pomoći će odbrambenim snagama organizma, alkalizovati telo, podmladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus, te je pomlađuje.

Med u svakom obliku prirodno sadrži hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinsku upotrebu. Med se tokom istorije koristio kao narodni lek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jonathan Borba/Unspash

Pročitajte još