Planirate epilaciju? Na ovo posebno obratite pažnju

Planirate epilaciju? Na ovo posebno obratite pažnju

Autor: | 17/06/2020

0

Epilacija ili uklanjanje dlačica laserom ima puno prednosti, ali i neželjenih efekata koje je važno znati. Laserska epilacija jedna je od najpopularnijih metoda za uklanjanje dlačica jer nudi trajnije rešenje nego obična depilacija ili brijanje. Najvažnije je da rezultati, uz održavanje, mogu da traju godinama.

Mnoge žene i dalje su sumnjičave, pa često zbog visoke cene odlazak na epilaciju odlažu mesecima. Iskustva su različita, ali većina pripadnica lepšeg pola ne žali ni dinara, jer su rezultati sjajni. Evo nekoliko najvažnijih činjenica o epilaciji koje morate da znate pre nego što odete na tretman.

Pročitajte: Glatke noge – san svake žene

 

Epilacija ‒ Nisu sve dlačice povoljne za tretman

Mnoge žene posle epilacije ne budu zadovoljne jer, kako same kažu, dlake su i dalje tu. Ovo se dešava zato što laser deluje samo na tamne dlačice, a ostatak kože ostavlja neoštećen, uključujući svetle i tanke dlačice na koje - ne deluje. Ukoliko imate svetlije dlake, birajte bolje opremljene salone koji poseduju najsavremeniju aparaturu i uređaje kojim se može vršiti i takva epilacija.

Brijanje dlačica pre tretmana

Ako ste krenuli na lasersku epilaciju, važno je da budete sveže obrijani. Bitno je napomenuti da laser može da izazove blagu iritaciju i miris spaljenih dlačica. Da bi se ovo izbeglo, važno je da pre epilacije dlačice budu što temeljnije obrijane.

Pročitajte: Depilacija kod kuće

Izbegavanje sunca

Bez obzira na to da li epilaciju radite u letnjim ili zimskim mesecima, znajte da pre i posle tretmana morate da izbegavate sunce. Ako već imate preplanuli ten, pričekajte da boja izbledi kako bi bila što veća razlika između boje kože i boje dlačica.

Epilacija ‒ Strpljenje će se isplatiti

Kada odete na prvi tretman, budite strpljivi, jer se rezultati neće odmah videti. Potrebno je da prođu dve do tri nedelje posle prvog tretmana da biste videli prve rezultate, a čak osam do dvanaest tretmana da biste videli konačni rezultat. Važno je da budete istrajni u nameri da odradite sve tretmane i da ne odustajete negde na pola. Ovo je veoma važno jer su folikuli dlaka u različitim fazama rasta pa je važno spržiti dlačice na vreme. Ukoliko preskočite neki tretman, krajnji rezultat neće biti baš zadovoljavajući, piše portal „Wall“.

Pročitajte: Epilacija - zdrava koža je prioritet kod uklanjanja neželjenih dlačica

Dodatni tretmani

Većina žena koja je završila s laserskom epilacijom, to jest sa svim tretmanima u okviru jednog ciklusa, svedoči o trajnom uklanjanju dlačica. Ipak, nije isključeno da se dlačice mogu vratiti posle određenog vremenskog perioda, pa su zbog toga, ipak, potrebni dodatni tretmani. Sve ovo ne može se odmah znati, već je potrebno vreme kako bi se video efekat lasera na tip vaše dlake.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još