Depilacija kod kuće

Depilacija kod kuće

Autor: | 30/03/2014

0

Uporne i dosadne dlačice po telu neprijatelj su svake žene. Čini se da nijedno sredstvo za njihovo uklanjanje nije dovoljno efikasno.

Skidanje dlačica brijačem stari je metod koji se i danas koristi ali jedina mana je što ne čupa dlaku iz korena već je samo skrati i tako ste rešili problem samo privremeno, jer već posle par sati počećete da osećate da su dlačice već krenule ponovo da rastu. Električni depilatori su jedno vreme bili hit dok žene nisu shvatile da ipak ova spravica nije magična jer ne uklanja dlake ravnomerno i uz to nosi rizik od urastanja. Depilacija voskom je prilično bolna i stvara osip na koži pa mnoge žene posle takvog tretmana izgledaju kao da ih je izujedala pčela. Laserska depilacija košta puno a učinak je isti kao i kod drugih metoda, dlačice se ne smanjuju a porastu vrlo brzo. Pinceta je idealna samo za obrve, zamislite da krenete sad da čupate dlake sa nogu pincetom, trebalo bi vam verovatno tri dana. Meni na primer odgovara depilacija toplim voskom, ne boli me više kao ranije, ali nekada jednostavno zaboravim od raznih obaveza da odem na vreme i krenem ka brijaču. Nije ni to loše s vremena na vreme, jer dosta nas ima problema sa urastanjem dlaka, te s vremena na vreme se treba obrijati. Ali bilo bi dobro da možemo da se izdepiliramo kod kuće. Evo rešenja za depilaciju kod kuće, za neke će to biti dobro rešenje za depilaciju nausnica, a za neke odlično rešenje i za cele noge.Depilacija šećernom pastom! Neki je zovu i egipatska depilacija jer po predanju to je izum kraljice Kleopatre.
Šta je šećerna pasta

Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode. Sjajna stvar je što ovu smesu možete napraviti sami kod kuće. Nema urastanja dlake i iritacije kože. Bol je neuporedivo manji nego kod depilacije voskom. Znatno se smanjuje broj dlačica i one postaju mekše. Zapravo, doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast.Koža će vam posle ovakvog načina depilacije biti nežna i glatka što i jeste cilj. Nema nuspojava jer sadrži isključivo prirodne sastojke (voćni i prost šećer) sem naravno mogućih opekotina ako ne budete pazili što vam iskreno preporučujemo sa bilo kojom depilacijom pa i kod kozmetičara da pazite na visinu temperature voska. Šećernu pastu vam toplo preporučujemo i za skidanje dlačica sa intimnih delova jer tu je koža izuzetno osetljiva kao i za skidanje dlačica sa ruku. A evo i recepta.

Potrebno je:

3 kašike soka od limuna (misli se na isceđen limun a ne na sok iz prodavnice)

3 kašike vode

8 kašika šećera

Sve ovo pomešate i stavite u neki dublji sud i ostavite da se kuva na visokoj temperaturi četiri do pet minuta. Kada proključa, skinete sa šporeta i sipate u dublji sud, najbolje metalni. Smesa bi trebalo da izgleda poput ušpinovanog šećera za kolače. Pustite da se malo ohladi ali ne previše. I počnite da odvajate deo po deo i razvlačite prstima sve dok ne poprimi oblik žvake. Po potrebi dodajte kap vode, ne više. Depilacija može da počne!
Uputstvo za depilaciju

Pre nego što počnete sa depilacijom, dobro očistite kožu na mestima sa kojih planirate da skidate dlačice čija dužina ne bi trebalo da bude duža od 5mm. Postupak se izvodi tako što se odvojeno parče smese nanese na mesto sa kojeg želite skinuti dlačice ali pazite da ga zalepite suprotno od smera rasta dlake! Onda zalepljeno parče povučete u smeru rasta i eto, nestale su! Dakle, postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom. Jednostavno i brzo, zar ne?

Kada završite i oslobodite se napasti zvanih dlake, obavezno tretirana mesta isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašoj koži. Depilaciju šećernom pastom ponavljajte u prvo vreme dva do tri puta nedeljno a kasnije pređite na jednom mesečno jer do tada će se već dlačice prorediti pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem.

Nikako ne vraćajte upotrebljenu smesu u činiju da imate za drugi put! Upotrebljena smesa se ne sme koristiti više puta! Ako se pitate kada ćete videti prve izrasle dlačice, odgovor je tek posle pet dana, a kako se postupak ponavlja, viđaćete ih sve ređe i ređe.

Ovaj stari i jednostavan način depilacije poslednjih godina bio je nepravedno zapostavljen zahvaljujući najezdi skupih sprava i spravica koje obećavaju preko noći čudo. Šećerna pasta se ponovo vraća u modu što još jednom potvrđuje da nam je priroda najbolji prijatelj. Bilo da imate masnu, suvu ili mešovitu kožu ovaj način depilacije će vam odgovarati i to je još jedna njena prednost. Takođe je mogu upotrebljavati žene koje imaju proširene vene i ispucale kapilare jer ne škodi ni njima. Jednom rečju, šećerna depilacija je preporučljiva svima. Jedino na šta bi trebalo da pazite je da vrelu smesu ne zakačite i ne prospete po podu kuhinje jer imaćete silne muke oko skidanja pa vam neće više ni biti do depilacije a jedino gore od toga je da je onako vrelu prospete po sebi pa ćete osim dlaka skinuti i kožu pa vam depilacija više neće ni trebati.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti