Najpoznatija holivudska frizura: 3 tajne zbog kojih kosa Dženifer Aniston uvek izgleda savršeno

Najpoznatija holivudska frizura: 3 tajne zbog kojih kosa Dženifer Aniston uvek izgleda savršeno

Autor: | 04/05/2023

0

Kosa Dženifer Aniston uvek je besprekorna

Ako ste fan serije „Prijatelji“, onda vam je dobro poznat termin „Rejčel frizura“. Označava stepenasti način šišanja, koji je upravo zahvaljujući Dženifer Aniston doživeo malu renesansu i već godinama je jedan od najtraženijih u salonima širom sveta.

Pod pritiskom tolike popularnosti glumica je odlučila da lansira sopstvenu kolekciju preparata za negu kose pod nazivom „LolaVie“, a o kompletnom „hair” stajlingu brine njen frizer Kris Makmilan.

Pascal Le Segretain/Getty Images

 

KLJUČ JE U RUTINI

Makmilan, kome su poverenje poklonile i druge poznate dame, kaže da se tajna uvek savršene frizure Dženifer Aniston krije u rutini. Sve je, zapravo, vrlo jednostavno jer se svodi na recept koga se većina žena verovatno pridržava: dva šamponiranja i balzam, koji se nanosi od korena do vrhova. Doduše, korenu možda ne poklanjamo dovoljno pažnje, a Makmilan naglašava da je taj deo najbitniji.

Osim toga, Dženifer jednom nedeljno nanosi masku „Living Proof” i jednom mesečno radi piling temena preparatom “Happi Scalp Scrub”, brenda “Drunk Elephant”. Svake četvrte nedelje dolazi u salon da skrati krajeve. Kosu treba redovno osvežavati jer samo takva izgleda zdravo i besprekorno, dodaje renomirani frizer.

Pročitajte: Sad znamo u čemu je tajna savršenog izgleda - Super zdrav obrok iz kuhinje Dženifer Aniston

Instagram

 
 

SPECIFIČNA BOJA

Majkl Kanale, ekspert za boje, sa kojim Dženifer takođe godinama sarađuje, otkriva da je prirodna boja njene kose tamnosmeđa.

− Posvetljivali smo je postepeno. Počeli smo sa bronzanim tonovima, a potom ubacivali one koji su naginjali ka blond nijansama.

Kosa bliže korenu trebalo bi da bude tamnija, ali ne tako da izgleda kao izrastak, već da se lagano preliva u svetlije nijanse prema vrhovima. Ukoliko želite više svetla, na krajeve nanesite malo sjaja.

Pročitajte: Megan Markl toliko dobro sve uklapa da niko nije primetio da uvek nosi jednu te istu frizuru, razlog je ovo

Instagram

 

PRIRODNE KOVRDŽE

Dženifer je jednom prilikom pratiocima na Instagramu pokazala kako izgleda kompletna procedura nege kod kuće. Kada je oprala kosu, videli smo da je, zapravo, kovrdžava. Međutim, ne koristi nikakve pegle da bi je poravnala. Dovoljno je da je ostavi da se prirodno osuši, bez pomoći fena. Dok je kosa još vlažna nanosi nekoliko kapi ulja „LolaVie“ koje daje volumen.

KULTNA REJČELKA

Čuvena “Rejčel frizura” u početku joj se uopšte nije dopadala. Za njen nastanak odgovoran je Kris Makmilan, koji je glumicu dugo nagovarao da prihvati ovaj “look”. Godinama je odolevala da ga primeni iza kamere jer je to bio „najružniji stajling koji je ikad videla”.

− Proklinjala sam ga svaki put kada mi je pravio frizuru. No, to nas nije sprečilo da postanemo bliski prijatelji – smeje se Dženifer.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti