Duh svežine iz bočice: Parfemi za leto mirišu na čarobnu britansku prirodu

Duh svežine iz bočice: Parfemi za leto mirišu na čarobnu britansku prirodu

Autor: | 08/08/2021

0

Parfemi za leto – Misteriozni i sofisticirani

Koko Šanel provela je jedan odmor u Škotskoj, a u Pariz se vratila opčinjena tom zemljom, naročito mirisima prirode. Njoj u čast, bobice kleke i kedrovina ušli su u sastav drvenog, rafiniranog i aromatičnog parfema Chanel Paris-Edimbourg, letnjeg noviteta francuske kozmetičke imperije.

Pročitajte: Chanel N°5 - Kultni parfem koji je pomerio sve granice i ušao u istoriju, slavi 100. rođendan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Za nastanak ovog eliksira “krivo je” britansko Kraljevsko udruženje za hortikulturu. Pod njihovim budnim okom, uz odabir najfinijeg bilja sa zaštićenim poreklom iz bašte Vizli u Sariju, spravljen je Floral Street Electric Rhubarb, uniseks parfem kojim dominiraju note rabarbare, gardenije, jasmina i sandalovine.

Miris zemlje posle letnjeg pljuska bio je inspiracija autorima ove esencije skrivene u bočici koja podseća na apotekarske. Le Labo Baie 19 aromatični je zeleni miris za žene i muškarce sa snažno izraženom ekološkom svešću, sa osvežavajućim i na trenutke oštrim aromama zelenog lišća, pačulija, kleke, mošusa...

Pročitajte: Ako hoćete da ga zavedete, pažljivo birajte parfem - Sa ovih 8 mirisnih nota nećete pogrešiti

Parfemi za leto mirišu na prirodu

Smola, mahovina, borovi, jele, sve tajne zimzelenih šuma i nestvarnih pejzaža sa severa britanskog ostrva ušle su u sastav parfema Nancy Meiland Sous Bois, a društvo im prave arome crnog bibera, papirusa, karanfilića, katrana. Note su strogo drvene, neće im odoleti nos nijednog pravog poštovaoca prirode.

Jedan udah dovoljan je da vas transportuje pravo na neku od peščanih plaža pod liticama Dorseta. Vetrovi sa Lamanša, so u vazduhu i čempresi iz kontinentalnog dela udružili su snage i zajedno sa žalfijom, mošusom, algama i citrusima “smestili se” na etiketu Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne.

Pročitajte: Na pitanje koji joj je omiljeni parfem, Jelena Đoković iznenadila odgovorom

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti