Dragana Džajić: Svesna sam svojih nedostataka, ali mi, hvala Bogu, nikad nije manjkalo samopouzdanje

Dragana Džajić: Svesna sam svojih nedostataka, ali mi, hvala Bogu, nikad nije manjkalo samopouzdanje

Autor: | 07/04/2021

1

Lepota Dragane Džajić - u malom bjuti leksikonu otkriva kojim preparatima održava lepotu i kako je tekao povratak u formu posle porođaja

Dragana Džajić proslavila je trideseti rođendan, a za slavljeničku fotografiju sa majkom Brankom dobila je mnoštvo komplimenata. I, dok su se mnogi čudili broju svećica na torti jer im ćerka legendarnog Dragana Džajića izgleda mlađe, ona se tog dana pitala koje će sve kreme i serume morati da kupuje kako bi i u tridesetima sačuvala mladolikost. Kako nam je otkrila, uzda se u genetiku, ali i činjenicu da je od majke i oca rano naučila da nega nije samo briga o izgledu već da podrazumeva i fizičku aktivnost, druženje, čitanje, putovanja...

Kada ste počeli da se negujete u estetskom smislu?

- Već sa 15-16 godina, kada sam shvatila da sam postala devojčurak. Bilo je to vreme prvih izlazaka, pa mi je bilo važno da imam lepu frizuru. Nisam rano počela da se šminkam, osim za potrebe slikanja, a ni sada tokom dana na licu nemam puder, rumenilo, senku... Od dve godine starije sestre mogla sam sve da naučim. Često čujemo kako su mlađa deca naprednija. Pa moraju, kada se trude da dosegnu nivo starijih. (smeh)

Pročitajte: Dupla sreća u domu Džajića - Dragana podelila prelepe vesti

Đorđe Bukvić

 

Pomenuli ste da se tokom dana ne šminkate, a verovatno i sami znate da ljudi imaju utisak da iz kuće ne izlazite dok se maksimalno ne doterate.

- Utisci umeju da budu potpuno pogrešni, ali to već nije moja stvar. Naravno, uvek sam uredna, to je nešto što se podrazumeva, ali sigurno nisam po ceo dan našminkana, niti na štiklama. Nadam se da su odavno svi naučili da „Instagram“ nije život, već da su tu naše najlepše fotografije, najlepša jela, najlepše destinacije.

Koji bjuti-proizvodi su toliko dobri da i ne pomišljate da im nađete zamenu?

- Zaljubljenik sam u BB kreme jer su lagane, divno toniraju lice, a odlično mogu i da zamaskiraju nedostatke. Super mi je “Garnier” BB krema. Probala sam i one koje proizvode “jači” brendovi, ali sve su bile preteške za moju osetljivu kožu.

Da li je postojao period kada ste tražili isključivo te “jače” brendove?

- Dugo sam koristila samo organsku kozmetiku, koju je pravio moj dermatolog. U nekom trenutku koža se malo zasitila, a dođu i godine kad postojeća krema ne daje efekat koji želimo. Lice već krajem dvadesetih dobija sitnije bore, na nama je da ih saniramo i koliko je moguće odložimo pojavu sledećih. Volim “La Prairie”, dok za dnevnu negu biram “La Mer”. Nije jeftina, ali je lice posle nje fantastično. Svake večeri, pred spavanje, koristim odičan serum “Biologique Recherche P50”.

Lepota Dragane Džajić krije se u ovoj tajni 

Na koje tretmane idete?

- Jako mi se dopada PRP. Posle trudnoće imala sam fleke, koje sam rešila ovom metodom i voćnim kiselinama. Taj miks mi je lepo ujednačio kožu.

Da li je trudnoća ostavila trag na vašoj kosi?

- Da, ali takav trag da nikada nije bila lepša nego sada. Moja sestra, koja ima fenomenalnu kosu, žali se da joj posle porođaja opada, da je postala suva. Verujem da su trudnoća i rađanje doveli u red moje hormone, koji ranije nisu bili u balansu, zbog čega sam i teže ostala u drugom stanju. To se odrazilo na kosu, telo, a s vremenom i na kožu.

Pročitajte: Dragana Džajić iznenadila promenom frizure (foto)

Đorđe Bukvić

 

Kad stanete pred ogledalo, usmerite li pogled na ono što vam se dopada ili ono što biste voleli da je drugačije?

- Vrlo sam zadovoljna svojim izgledom jer sam u treningu od šeste godine. Nisam vežbala samo posle porođaja, pošto sam zbog carskog reza morala da napravim pauzu. Međutim, svaka žena nađe nešto što joj se na njoj ne sviđa. Verujem da stav prema sebi mnogo zavisi od toga kako se osećate, kakvo vam je okruženje, iz kakve porodice dolazite... Svesna sam svojih nedostataka, ali mi, hvala Bogu, nikad nije manjkalo samopouzdanje.

Koliko je vremena prošlo od porođaja do povratka u teretanu?

- Mislila sam da ću, zbog svih tih godina vežbanja, moje građe i sportskih gena koje sam nasledila od oca, mnogo brže vratiti fit izgled. Nekim ženama je stomak ravan već mesec dana posle porođaja, ali kod mene nije bilo baš tako. Trebalo mi je nešto više vremena, a treninzima sam se vratila posle pola godine.

Vežbate li često?

- Svakog dana, osim vikendom. Klasičan fitnes program, uz trenera sa kojim već dugo radim. Idem zajedno sa sestrom, to je naš mali ritual. Kada sam veoma umorna, preskočim jedan dan, eventualno dva, ali telo je odavno naviklo na takav tempo. Nije mi cilj da od njega napravim nešto nemoguće, već da mi tih sat i po zaista prijaju. Uz to ide i zdrava ishrana. Jedina slabost su mi slatkiši, mada se trudim da ih ne jedem.

Da li bar za rođendan “zgrešite”?

- I te kako! Ne umem da pojedem kockicu ili dve čokolade, već celu. (smeh)

Komentari (1)

Loading
HELLO! hellomagazin

Pročitajte još