Bio je njen zaštitni znak: Zašto je princeza Dajana prestala da nosi plavi ajlajner

Bio je njen zaštitni znak: Zašto je princeza Dajana prestala da nosi plavi ajlajner

Autor: | 30/08/2022

1

Stil princeze Dajane ne prestaje da intrigira ni 25 godina posle njene smrti

Princeza Dajana bila je istinska ikona stila. Oduševljavala nas je besprekornim odevnim kombinacijama o kojima se i danas priča, ali i smelim i upečatljivim mejkapom. Godinama je njen zaštitni znak bila plava olovka za oči.

Pročitajte: Posebna u svemu - Zašto je princeza Dajana nosila dva sata

Profimedia

 

Na čuvenom portretu lorda Snoudona iz 1981. godine suptilna plava linija savršeno je uklopljena sa očaravajućim minđušama od safira, ističući još više prelepe oči Lejdi Di.

Obično je koristila olovku “Elizabeth Arden” u nijansi “Blue kohl 636”, koju je često umela da upari sa tamnoplavom maskarom.

Pročitajte: Nova fotografija Kristen Stjuart oduševila fanove - One su identične (foto)

Profimedia

 

Međutim, kako su godine prolazile, Dajana se okretala prirodnijem, neutralnijem i formalnijem izgledu.

Čuvena britanska šminkerka Meri Grinvel, koja je 1991. godine preuzela brigu o princezinom mejkapu, jednom prilikom je otkrila:

‒ Nema tu neke velike misterije, jednostavno smeđi i bež tonovi su lepši. Ne bi bilo naročito prikladno da kao osoba koja je konstantno bila pred očima javnosti na svakih pet minuta menjala izgled.

Ipak, to ne znači da je princeza prestala da se igra...

‒ Volela je šminku i volela je da eksperimentiše. Hoću da kažem da sa plave senke nije prelazila na zelenu, već na eksperimentisanje u smislu usavršavanja umeća šminkanja, pronalaženja novih caka... I zaista joj je išlo od ruke.

Pročitajte: Posle 25 godina od smrti sećanje ne bledi - Lični čuvar Lejdi Di u ekskluzivnom intervjuu otkriva princezine najdublje tajne

Današnje princeze mahom su poklonice neutralne šminke. Tek četvrta sezona serije “Kruna” ponovo je skrenula pažnju javnosti na legendarni plavi ajlajner, toliko da je prodaja olovaka u toj nijansi drastično skočila.

Profimedia

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još