Zbogom, Britanijo: Megan Markl i zvanično započinje novo životno poglavlje

Zbogom, Britanijo: Megan Markl i zvanično započinje novo životno poglavlje

12/03/2020

0

Megan Markl se vratila u Kanadu

Kako pišu britanski mediji, Megan Markl je navodno bila očajna dok se, prepuna emocija, opraštala od kraljevskih dužnosti, nakon čega se vratila u Kanadu. I dok je princ Hari, zbog unapred dogovorenih obaveza, ostao u Londonu, Megan se vratila sinu u Kanadu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sussex Royal (@sussexroyalmh) on Mar 12, 2020 at 9:20am PDT


Megan se povodom Dana Komonvelta pojavila na misi u Vestminsterskoj opatiji kako bi se oprostila od onih kojima je bila okružena u Londonu. Oproštaj je, kako pišu, bio veoma emotivan, a Megan se jedva uzdržala da ne zaplače.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Mar 11, 2020 at 3:33pm PDT

Kakva je zaista bila atmosfera na oproštajnoj dužnosti Megan Markl otkrila je kolumnistkinja britanskog "Telegrapha", koja je naglasila da su vojvotkinji oči bile ispunjene suzama.

—Dok sam gledala vojvotkinju kako izvršava svoj poslednji kraljevski angažman, osećala sam veliku tugu, kojom je sve bilo prožeto. Tuga zbog toga što je do ovoga došlo, tugu što nisu uspeli i tugu što je za manje od dve godine od bajkovitog vjenčanja izašla iz kraljevske porodice. Zaista je ironično da je njen poslednji angažman bio vezan za misu koja slavi različitost, jedinstvenost i snagu —  napisala je Gordon i dodala kako su se prema vojvodi i vojvotkinji od Saseksa svi ružno ponašali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Mar 7, 2020 at 1:52pm PST


Nakon obavljenih dužnosti Megan je požurila u Kanadu, desetomesečnom sinu Arčiju, dok Hari još uvek ima obaveze u Velikoj Britaniji.

Kako pišu britanski mediji , Hari i Megan nameravaju da vrade 2.4 miliona funti novca koji je pristigao iz džepova poreznih obveznika, a koji je potrošen na renoviranje njihove kuće u Vindzoru.

Prvi susret Megan i Kejt, Harija i Vilijama daleko je od srdačnog

Sa nestrpljenjem se iščekivao prvi susret braće, prinčeva Vilijama i Harija, nakon čitave situacije u britanskoj porodici poznatijoj kao Megzit.

Međutim, na iznenađenje mnogih, ovaj događaj u Vestiminsterskoj palati u Londonu protekao je napeto i uz veliku neprijatnost u vazduhu, koju su svi svetski mediji propratili.

Stručnjakinja za govor tela Džudi Džejms tvrdi da je njihov susret bio daleko od “srdačnog – kojem smo se nadali”.

– To nije bila srdačna dobrodošlica koju smo iščekivali. Nervoza u Harijevom govoru tela mogla se gotovo opipati. Kad je Hari stigao na svoje mesto i pustio Meganinu ruku, istog trena je krenuo da se “igra” burmom na svom prstu. A to je način samosmirivanja. Čak i kad je pored nje, ali ne drži je za ruku, nedostaje mu i treba njenu podršku. Dok je s Megan prilazio oltaru, oboje su mahali deci, ali njegov izraz lica bio je napet i tmuran – tvrdi britanski stručnjak i dodaje:

– Hari i Megan izgledali su zaista veselo što vide Kejt i Vilijama, pogotovo Hari koji se nežno osmehivao Kejt. On joj se nasmešio otvorenih usta i rekao “zdravo”. Dok se Megan nasmešila na jednako prijateljski način. Ali, kada je u pitanju princ Vilijam, možemo primetiti da je Hari izgledao dosta strožije. Usta su mu bila zatvorena i bez osmeha.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: megan markl

Pročitajte još