Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
3 dl jogurta
2 čena belog luka
1 kašika senfa
1 kašičica žutog šećera
2 kašike seckane
majčine dušice
150 g prezle
40 parmezana
100 g čipsa
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle i blago istanjiti tučkom.
2. Sjediniti jogurt, senf, pasirani beli luk, majčinu dušicu, šećer i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da se marinira 60 min.
3. Posebno sjediniti prezlu, parmezan i samleveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za panir.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odgore poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)