Sastojci:
1 l mleka + mleko za umakanje keksa
5 kašika šećera
7 kašika griza
500 g ”pti ber” keksa
5 dl slatke pavlake
250 g margarina
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mleko, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen griz dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime obložiti dno tacne za kolače.
6. Preko keksa naneti polovinu fila od griza, a zatim premazati polovinom šlaga od slatke pavlake.
7. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
8. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, iseći ga na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)