Sastojci:
1 l mleka + mleko za umakanje keksa
5 kašika šećera
7 kašika griza
500 g ”pti ber” keksa
5 dl slatke pavlake
250 g margarina
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mleko, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen griz dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime obložiti dno tacne za kolače.
6. Preko keksa naneti polovinu fila od griza, a zatim premazati polovinom šlaga od slatke pavlake.
7. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
8. Pripremljen kolač ostaviti da se stegne, iseći ga na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)