Pasticio

Pasticio

Autor: | 21/01/2015

0

Sastojci:

400 g makarona
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika mlevene paprike
1 dl soka od paradajza
0,5 dl ulja
200 g trapista
origano
mešavina začina
so, biber
Za bešamel sos:
5 dl mleka
80 g putera
3 kašika brašna
2 jajeta
40 g parmezana
so

Priprema:

1. Makarone obariti u slanoj vodi i procediti ih.
2. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, a trapist izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti.
4. Dodati mleveno meso, mlevenu papriku, sok i pelat paradajza, te dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano, peršun i začine po ukusu.
5. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i promešati. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati jaja, parmezan i začine po ukusu, te dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti te dno prekriti polovinom obarenih makarona, posuti polovinom rendanog trapista, preliti polovinom bešamel sosa. Zatim naneti fil od mesa, prekriti ostatkom makarona, posuti preostalim sirom i preliti ostatkom bešamela.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti