Sastojci:
400 g makarona
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika mlevene paprike
1 dl soka od paradajza
0,5 dl ulja
200 g trapista
origano
mešavina začina
so, biber
Za bešamel sos:
5 dl mleka
80 g putera
3 kašika brašna
2 jajeta
40 g parmezana
so
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi i procediti ih.
2. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, a trapist izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti.
4. Dodati mleveno meso, mlevenu papriku, sok i pelat paradajza, te dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano, peršun i začine po ukusu.
5. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i promešati. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati jaja, parmezan i začine po ukusu, te dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti te dno prekriti polovinom obarenih makarona, posuti polovinom rendanog trapista, preliti polovinom bešamel sosa. Zatim naneti fil od mesa, prekriti ostatkom makarona, posuti preostalim sirom i preliti ostatkom bešamela.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)