Sastojci:
1 kg junećih šnicli od buta
200 g brašna
2 šargarepe
50 g celera, ulje
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
300 g pelata paradajza
1 kašika džema od kajsija
2 kašike seckanog
paradajza u ulju
1,5 dl belog vina
mešavina začina
Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso, a zatim krajeve šnicli zarezati na nekoliko mesta po 1 cm da se ne bi izvitoperile prilikom prženja.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu, celer i beli luk izrendati na sitno rende.
3. Istanjene šnicle uvaljati u brašno, a zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Potom dodati crni i beli luk, šargarepu i celer, te kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, sušeni paradajz i belo vino. Doliti malo vode i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak dobije potrebnu gustinu. Tokom kuvanja po potrebi dolivati malo vode.
6. Pred kraj kuvanja dodati džem od kajsija i začine po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)