Sastojci:
5 l domaćeg mleka
2 kašike ”maja” sirišta
so
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti i kuvati dok ne proključa. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Dok je još mlako, dodati 2 kašike ”maja” sirišta, dobro promešati i ostaviti na toplom da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smesu. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocedi.
4. Oceđenu smesu mutiti mikserom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)