Sastojci:
5 l domaćeg mleka
2 kašike ”maja” sirišta
so
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti i kuvati dok ne proključa. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Dok je još mlako, dodati 2 kašike ”maja” sirišta, dobro promešati i ostaviti na toplom da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smesu. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocedi.
4. Oceđenu smesu mutiti mikserom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)