Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
5 kašika prezle
1 jaje
4 mlade šargarepe
1 kašičica mlevene paprike
1,5 l goveđe supe iz kocke
0,5 dl ulja
mešavina začina,
biber
Za sos:
2 dl pavlake
2 kašike senfa
1 kašika gustina
2 dl goveđe supe
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Šargarepu oljuštiti i obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, prezle, jaje i mlevenu papriku. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Foliju nauljiti, staviti na nju četvrtinu mesnog fila i nauljenim rukama formirati pravougaonik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravougaonika od mesa staviti 1 obarenu šargarepu, a zatim pomoću folije urolovati. Formiran rolat uviti u foliju. Na isti način od preostalog materijala formirati još rolata.
5. U šerpu sipati goveđu supu i kuvati dok ne proključa. Dodati upakovane rolate i kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.
6. Kuvane rolate izvaditi iz folije i iseći na parčad. Staviti ih u pripremljen sos i kratko prokuvati.
Sos:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, senf, gustin, goveđu supu i dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)