Sastojci:
6 listova kora za pitu
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
4 dl pavlake
1 jaje
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
susam
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Dve kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Gornju koru premazati sa malo pavlake i prekriti trećom korom. Isti postupak (kora, pavlaka) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Poslednju premazanu koru posuti šampinjonima i prekriti listovima belog mesa. Čvrsto urolovati i iseći na parčad.
5. Svako parče premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)