Sastojci:
6 listova kora za pitu
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
4 dl pavlake
1 jaje
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
susam
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Dve kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Gornju koru premazati sa malo pavlake i prekriti trećom korom. Isti postupak (kora, pavlaka) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Poslednju premazanu koru posuti šampinjonima i prekriti listovima belog mesa. Čvrsto urolovati i iseći na parčad.
5. Svako parče premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)