Sastojci:
6 listova kora za pitu
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
4 dl pavlake
1 jaje
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
susam
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Dve kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Gornju koru premazati sa malo pavlake i prekriti trećom korom. Isti postupak (kora, pavlaka) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Poslednju premazanu koru posuti šampinjonima i prekriti listovima belog mesa. Čvrsto urolovati i iseći na parčad.
5. Svako parče premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)