Sastojci:
4 krmenadle
400 g roštilj kobasica
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
250 g crvenog pasulja iz konzerve
250 g pelata paradajza
1 dl belog vina
2 kašike mlevene paprike
2 lista lovora
1 ljuta papričica
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 veća krompira
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice. Šargarepu, krompir i ljutu papričicu iseći na kolutove.
2. Na vrelom ulju propržiti krmenadle i roštilj kobasice sa obe strane da porumene, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir, mlevenu papriku i lovorov list. Sipati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
4. Zatim dodati pelat paradajza, oceđen pasulj iz konzerve, ljutu papričicu i peršun. Sipati belo vino i malo vode, te nastaviti sa dinstanjem dok povrće sasvim ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja vratiti pržene krmenadle i kobasice, začiniti po ukusu i još malo kuvati dok se ne dobije željena gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)