Sastojci:
300 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
0,75 ml ulja
2 jajeta
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
susam, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Zatim dodati ulje, jaja i nadošao kvasac, te umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena gušća smesa.
3. Manju, pravougaonu vatrostalnu činiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poslagati dva reda listova praške šunke i posuti rendanim kačkavaljem. Preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi, a zatim iseći na kocke.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)