Sastojci:
300 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
0,75 ml ulja
2 jajeta
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
susam, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Zatim dodati ulje, jaja i nadošao kvasac, te umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena gušća smesa.
3. Manju, pravougaonu vatrostalnu činiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poslagati dva reda listova praške šunke i posuti rendanim kačkavaljem. Preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi, a zatim iseći na kocke.
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)