Sastojci:
300 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
0,75 ml ulja
2 jajeta
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
susam, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Zatim dodati ulje, jaja i nadošao kvasac, te umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena gušća smesa.
3. Manju, pravougaonu vatrostalnu činiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poslagati dva reda listova praške šunke i posuti rendanim kačkavaljem. Preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi, a zatim iseći na kocke.
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)