Sastojci:
500 g fileta soma
12 punih kašika brašna
2 dl svetlog piva
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 limun
mešavina začina
200 g majoneza
Priprema:
1. Ukoliko su zamrznute, filete soma dobro ocediti od suvišne tečnosti, a zatim iseći na trake i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti jaja i pivo, te postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo neprestano muteći mikserom dok se ne dobije gusta ujednačena smesa. Pred kraj mućenja dodati
začine po ukusu.
3. Riblje štapiće uvaljati u brašno, a zatim jedan po jedan spuštati u smesu od piva i pržiti u dubokom vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
4. Pohovanu ribu prekriti krpom da bi korica omekšala. Neposredno pre služenje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)