Sastojci:
500 g fileta soma
12 punih kašika brašna
2 dl svetlog piva
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 limun
mešavina začina
200 g majoneza
Priprema:
1. Ukoliko su zamrznute, filete soma dobro ocediti od suvišne tečnosti, a zatim iseći na trake i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti jaja i pivo, te postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo neprestano muteći mikserom dok se ne dobije gusta ujednačena smesa. Pred kraj mućenja dodati
začine po ukusu.
3. Riblje štapiće uvaljati u brašno, a zatim jedan po jedan spuštati u smesu od piva i pržiti u dubokom vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
4. Pohovanu ribu prekriti krpom da bi korica omekšala. Neposredno pre služenje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)