Sastojci:
10 pilećih viršli
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl mleka
1 dl jogurta
1 dl ulja
400 g mekog brašna
1 kašičica šećera
1 jaje
susam
so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati malo soli po ukusu i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te promešati. Nakon toga ručno mesiti uz povremeno
dodavanje preostalog brašna dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake od testa širine 1,5 cm.
4. Oko svake viršle spiralno uviti traku od testa (postupak je isti kao kod uvijanja šam-rolni) tako da se na ivicama testo preklapa.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati viršle u testu sa završecima okrenutim nadole. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne prumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)