Sastojci:
10 pilećih viršli
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl mleka
1 dl jogurta
1 dl ulja
400 g mekog brašna
1 kašičica šećera
1 jaje
susam
so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati malo soli po ukusu i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te promešati. Nakon toga ručno mesiti uz povremeno
dodavanje preostalog brašna dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake od testa širine 1,5 cm.
4. Oko svake viršle spiralno uviti traku od testa (postupak je isti kao kod uvijanja šam-rolni) tako da se na ivicama testo preklapa.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati viršle u testu sa završecima okrenutim nadole. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne prumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)