Sastojci:
Za kore:
500 g brašna
125 g margarina
1/2 praška za pecivo
50 g šećera
2 kašike kakaoa
50 g crne čokolade
1 jaje
2 kašike pavlake
Za fil I:
300 g maskarpone sira
2,5 dl slatke pavlake
200 g bele čokolade
1 vanil-šećer
1 kesica instant kapućina
Za fil II:
200 g maskarpone sira
1,5 dl slatke pavlake
80 g crne čokolade
1 vanil-šećer
Priprema:
Kore:
2. Zatim dodati šećer, rendanu čokoladu, jaje i pavlaku, pa izmesiti kako bi se dobilo glatko testo. Pripremljeno testo ostaviti u frižideru 30 min.
3. Testo podeliti na dva dela a svaki deo istanjiti oklagijom u pravougaonik. Pleh izvrnuti naopačke i obložiti papirom za pečenje, te na njega pomoću oklagije preneti jednu koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 8 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil I:
1. Posebno sjediniti 1 dl slatke pavlake, izlomljenu belu čokoladu i kapućino, pa otopiti na pari.
2. Sir sjediniti sa preostalom slatkom pavlakom i vanil-šećerom, i umutiti mikserom. Potom dodati ohlađenu smesu od čokolade i ponovo umutiti mikserom.
Fil II:
1. Sjediniti sir, slatku pavlaku i vanil-šećer, i umutiti mikserom.
2. Zatim dodati otopljenu i prohlađenu crnu čokoladu i opet umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila I i prekriti drugom korom.
2. Zatim naneti drugu polovinu fila I i na kraju premazati filom II.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)