Sastojci:
4 pileća batka
400 g krupnog belog pasulja
300 g polutrajnih kobasica
150 g dimljene mesnate slanine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 g pelata paradajza
8 dl pileće supe od kocke
0,5 dl belog vina
2 kašike pirea od paradajza
100 g prezli
0,5 dl ulja
1 kašika seckanog peršuna
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji preko noći.
Pelat paradajza izmiksati, dimljenu mesnatu slaninu iseći na štapiće, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Batake odvojiti od karabataka, polutrajne kobasice iseći na kolutove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu.
5. Kada luk porumeni, dodati proceđen pasulj, beli luk, pelat paradajza i peršun. Začiniti po ukusu i promešati.
6. Posebno sjediniti pileću supu, belo vino, pire od paradajza i batake. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju pasulj. Potom utisnuti batake i kobasice, te preliti smesom u kojoj su se kuvali bataci. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
8. Skloniti foliju, posuti prezlama i vratiti u pećnicu da porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)