Sastojci:
1 kg mladih tikvica
500 g pelata paradajza
100 g kečap sa ukusom pice
1 glavica crnog luka
300 g gaude
80 g parmezana
2 jajeta
1 kašika seckanog bosiljka
200 g praške šunke
1 kašika šećera
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove te nožem za guljenje iseći na listove. Zatim ih posoliti i ostaviti da odstoje.
3. Crni luk sitno iseckati, pelat paradajza izmiksati, a gaudu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza, kečap, bosiljak i začine po ukusu te kratko prokuvati.
5. U jednu trećinu prohlađenog umaka od paradajza dodati jaja i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza. Potom poslagati listove tikvica i posuti parmezanom, pa sipati malo smese od jaja, naneti red praške šunke i posuti gaudom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti rendanim sirom.
7. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)