Sastojci:
1 kg mladih tikvica
500 g pelata paradajza
100 g kečap sa ukusom pice
1 glavica crnog luka
300 g gaude
80 g parmezana
2 jajeta
1 kašika seckanog bosiljka
200 g praške šunke
1 kašika šećera
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove te nožem za guljenje iseći na listove. Zatim ih posoliti i ostaviti da odstoje.
3. Crni luk sitno iseckati, pelat paradajza izmiksati, a gaudu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza, kečap, bosiljak i začine po ukusu te kratko prokuvati.
5. U jednu trećinu prohlađenog umaka od paradajza dodati jaja i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza. Potom poslagati listove tikvica i posuti parmezanom, pa sipati malo smese od jaja, naneti red praške šunke i posuti gaudom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti rendanim sirom.
7. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)