Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
100 g putera
200 g kačkavalja
100 g dimljene svinjske pečenice
2 žumanceta
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 brokoli
2 kašike praha za instant čorbu od pečuraka
1 kašika limunovog soka
muskantni oraščić
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanji tučkom i oblikovati medaljone.
3. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na preostalom puteru propržiti brašno da porumeni, postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se sos zgusnuo.
5. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
6. U još topao sos dodati pečenicu, limunov sok, polovinu kačkavalja, prah za instant čorbu od pečuraka i žumanca.
7. Pripremljen sos preliti preko piletine i peći u rerni na 200 ºC dok ne porumen.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)