Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
100 g putera
200 g kačkavalja
100 g dimljene svinjske pečenice
2 žumanceta
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 brokoli
2 kašike praha za instant čorbu od pečuraka
1 kašika limunovog soka
muskantni oraščić
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanji tučkom i oblikovati medaljone.
3. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na preostalom puteru propržiti brašno da porumeni, postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se sos zgusnuo.
5. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
6. U još topao sos dodati pečenicu, limunov sok, polovinu kačkavalja, prah za instant čorbu od pečuraka i žumanca.
7. Pripremljen sos preliti preko piletine i peći u rerni na 200 ºC dok ne porumen.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Kilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)