Musaka od koprive

Musaka od koprive

Autor: | 10/04/2015

0

Sastojci:

500 g mlade koprive
200 g ljuspica soje
200 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
3 jajeta
2 dl pavlake
4 dl mleka
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Koprivu preliti ključalom vodom, a potom je ocediti i sitno iseckati.

2. Crni luk i pelat paradajza iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša. Potom dodati ljuspice soje i pelat paradajza.
5. Dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati. 7. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti jednom trećinom seckane koprive. Zatim naneti polovinu fila od soje pa
rasporediti drugu trećinu koprive. Isti postupak ponoviti još jednom.
8. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još