Sastojci:
500 g mlade koprive
200 g ljuspica soje
200 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
3 jajeta
2 dl pavlake
4 dl mleka
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Koprivu preliti ključalom vodom, a potom je ocediti i sitno iseckati.
3. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša. Potom dodati ljuspice soje i pelat paradajza.
5. Dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati. 7. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti jednom trećinom seckane koprive. Zatim naneti polovinu fila od soje pa
rasporediti drugu trećinu koprive. Isti postupak ponoviti još jednom.
8. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)