Sastojci:
500 g mlade koprive
200 g ljuspica soje
200 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
3 jajeta
2 dl pavlake
4 dl mleka
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Koprivu preliti ključalom vodom, a potom je ocediti i sitno iseckati.
3. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša. Potom dodati ljuspice soje i pelat paradajza.
5. Dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati. 7. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti jednom trećinom seckane koprive. Zatim naneti polovinu fila od soje pa
rasporediti drugu trećinu koprive. Isti postupak ponoviti još jednom.
8. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)