Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
120 g šećera
60 g brašna + 30 g za posipanje tepsije
60 g gustina
20 g šećera u prahu
20 g putera
3 kašike mlevenih lešnika
Za fil:
3 dl slatke pavlake
1 šlag fiks
2 banane
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvitno testo:
2. Sjediniti žumanca sa 100 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 20 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, mlevene lešnike i gustin, te polako promešati varjačom kako fil ne bi splasnuo.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm premazati puterom i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljeno testo za biskvit i posuti šećerom u prahu. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC 45 min.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Banane oguliti i ostaviti u komadu.
Finalni postupak:
1. Biskvit premazati filom od slatke pavlake, a duž jednog kraja poslagati dve banane i urolovati.
2. Čokoladu otopiti na pari, poprskati rolat i ostaviti da se stegne.
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)