Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika brašna
1 dl jogurta
1 prašak za pecivo
so
Za fil:
2 konzerve tunjevine
2 kašike majoneza
1 kašika soka od limuna
200 g feta sira
10 maslina bez koštica
2 fileta pečene paprike
Priprema:
Kora:
2. Posebno umutiti žumanca, jogurt, brašno, prašak za pecivo i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Feta sir izmrviti, sjediniti sa majonezom, sokom od limuna i dobro izmešati.
2. Masline iseći na kolutove, filete pečene paprike na kockice, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene sastojke dodati u smesu od sira i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru odmotati, premazati pripremljenim filom i opet urolovati.
2. Rolat uviti u suvu krpu i staviti u frižider. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.
Slične Vesti
Pročitajte još
Proleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)