Eksperiment koji donosi lepotu: Evo šta se dogodi ako mesec dana ne pijete kafu

Eksperiment koji donosi lepotu: Evo šta se dogodi ako mesec dana ne pijete kafu

Autor: | 23/05/2015

0

Novinarka sajta byrdie.com je zbog problema sa kožom prestala da pije kafu tri nedelje, a rezultati su bili zapanjujući.

Ako ste ikada posetili dermatologa zbog akni, rozacee ili bilo kojeg upalnog procesa, sigurno ste dobili savet da odmah prestanete da pijete kafu.

Upravo je to učinila Deven Hop kada se upustila u zanimljiv eksperiment.

Novinarka Deven Hop 24 dana nije pila kafu na savet svog dermatologa. Upravo je kafa krivac za gomilu kožnih problema zbog kofeina koji u sebi sadrži velike količine štetnih kiselina. Ako je previše pijete, deluje kao diuretik i dehidrira vašu kožu.
Rezultati njenog eksperimenta bili su zanimljivi. Zbog ludovanja hormona Deven je imala problema s bubuljicama. Nakon prve nedelje bez kafe njeno lice se polako smirivalo i količina bubuljica se smanjivala. Nakon treće nedelje koža joj je bila vidljivo hidratizirana, a pore sužene.

"Koža mi se nije čarobno transformirala u te tri nedelje, ali kada bih sve ponovila – ne bih popustila nakon 3 nedelje. Verujem kako bih uz dugoročno odricanje od kafe stvarno bila zadovoljna s rezultatima. Mislila sam da neću izdržati bez dnevne doze kofeina, ali dogodilo se suprotno. Od prve kafe nakon 24 dana bilo mi je malo loše. Sada sam opet prihvatila izazov i nameravam još mesec dana da izdržim bez kafe," zaključila je Deven.

Izvor: Zadovoljna

Foto: GULIVER/THINKSTOCK

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti