Da li vam nedostaje magnezijum?

Da li vam nedostaje magnezijum?

27/05/2015

0

Neophodan je za više od 300 hemijskih reakcija u telu, održava kardiovaskularni sistem i nivo energije u organizmu, pomaže u opuštanju.

O magnezijumu se ne govori često kao o gvožđu, kalcijumu ili vitaminu C, a izuzetno je bitan za normalno funkcionisanje organizma. Istraživanja pokazuju da gotovo svaki drugi čovek pati od nedostatka ovog minerala, a da to čak i ne zna.
Najviše ga ima u lisnatom povrću, heljdi, ječmu, soji i orašastim plodovima, koji su retko zastupljeni na našem jelovniku.

Neki od simptoma su poremećaji u srčanom ritmu, mučnina, glavobolja, kamen u bubregu, depresija, zujanje u ušima, grčevi i slabost u mišićima, umor, rasejanost.

Pojedini lekari tvrde da je magnezijum najvažniji mineral za zdravlje i nazivaju ga čudotvornim. Neophodan je za više od 300 hemijskih reakcija u telu, održava kardiovaskularni sistem i nivo energije u organizmu, pomaže u opuštanju, dobar je za kosti, a neke studije pokazuju da nas štiti od dijabetesa.

Osim za zdravlje, važan je i za lepotu kose, kože i noktiju. Bez njega bismo bili poput ruže opuštenih latica, upozoravaju italijanski stručnjaci.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti