Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 11/06/2015

0


Dinamična i vesela, glumica Iva Štrljić pleni energijom, a ništa manje nisu uočljivi ni njena lepota i zavidna figura. Svesna da genetika nije dovoljna za lep i negovan izgled, brižljivo se odnosi prema svom telu. Pored prirodnih preparata za negu koje koristi, strogo vodi računa šta će se naći na njenoj trpezi, a vežbanje je dnevna rutina bez koje ne može.

Koja su osnovna pravila nege kojih se pridržavate?
- Pre svega vodim računa o ishrani i redovno vežbam. Živim zdravo, pazim šta jedem, a ono što ne preskačem su grejp i bademi. Smatram da baš te dve namirnice doprinose lepoti kože, pa njimazapočinjem dan.

Kada je reč o negova u lica, šta vam je rutina?

- Volim da se šminkam, a i posao mi je takav da bilo u pozorištu ili na snimanju imam veliku količinu šminke na licu, ali nikada mi se nije dogodilo da odem na spavanje a da nisam temeljno očistila lice. Uvek koristim "bebi" sapun i neki preparat za skidanje šminke. Uveče nanosim kremu sa hijaluronom, a preko dana hidratantnu kremu, dok telo negujem mlekom sa koenzimom Q10, nekog neodoljivog mirisa.

Odlazite li na tretmane lica?
- Redovno odlazim kod kozmetičara, na blage tretmane lica.

Kako birate preparate za negu, po savetu stručnjaka ili sami pronalazite ono što vam odgovara?
- Volim prirodne proizvode koje kupujem u apoteci, to radim godinama i savršeno mi odgovaraju. Uvek ću saslušati savet, ali do sada sam uglavnom sama bila svoj majstor. Zato mislim da ključ nije samo u tome čime se mažemo nego i kako se hranimo.

Rekli ste da ste zadovoljniji otkako ste povećali grudi. Da li ste generalno pristalica estetskih korekcija?

- U mom slučaju ta korekcija je imala isključivo estetski momenat. Bila sam zadovoljna i pre i posle, samo što sam posle bila zadovoljnija kako mi stoji korset, jer mnogo volim korsete. Nemam ništa protiv toga da svako ko želi i ima mogućnosti nešto na sebi koriguje. Preterivanje mi se ne dopada, jer suština je u tome da ono što uradite bude u skladu sa ostatkom vašeg tela, da prirodno postane deo vas.

Koliko je teško negovati dugu plavu kosu, koja je vaš zaštitni znak?
- Imam vrlo gustu i dugu kosu, za šta je najviše zaslužna genetika. Volim raskošnu kosu jer ona ženi daje posebnu moć. Uglavnom je nosim puštenu, a najsrećnija sam kada imam lokne, verovatno jer mi je prirodno sasvim ravna. Negu prepuštam dobrim frizerima i trudim se da kupujem kvalitetne šampone za farbanu kosu. Raduje me što sam frizerima inspirativna za različite frizure.

Vaša linija je uvek savršena. Na koji način se rekreirate?
- Izuzetno mi je važna rekreacija. U teretanu idem svakog dana, nikada mi se ne dogodi da preskočim. Ako sam sebi obećala da ću biti na traci najmanje četrdeset pet minuta i posle toga raditi vežbe, onda ću to i ispuniti. Pored toga, radim i vežbe istezanja, inače sam jako elastična pa taj deo najviše volim. Svuda idem peške, to me inspiriše, i mislim da je ključno za dobar izgled. To zovem gradskim fitnesom - fino se skockate, obujete nešto udobno, na primer baletanke, i krenete u šetnju. Važno je da kilometraža bude ozbiljna i da brže hodate.

Posećujete li spa-centar i u kojim tretmanima najviše uživate?

- Privlačna mi je ideja o spa-centru, ali nemam običaj da ih posećujem. Obožavam da plivam, pa kada uđem u bazen, satima ne izlazim.

Da li vam je već dosadilo da vas pitaju kada ćete se udati i ostvariti u ulozi majke?
- Nisam neko ko će bilo šta uraditi samo zato što se tako mora. Ja sam svoja i sigurno ću svoj život urediti onako kako ja želim, da bi mi u njemu bilo udobno. Ne razmišljam o udaji i ne znam zašto bi ona morala da se dogodi baš sada, dogodiće se, ako treba da se dogodi. Ono što ja želim je ljubav, novu, svežu ljubav. Tu sam već nestrpljiva, volela bih da mi se što pre dogodi.

Kako izgleda i kako se ponaša vaš idealan muškarac?
- Moj idealan muškarac je pre svega lepo vaspitan ozbiljan čovek sa šlifom. To je ono što ga najvišečini muškarcem, način na koji komunicira, na koji prilazi ženi. Sve je u načinu. I u hrabrosti. Hrabri muškarci su mi najprivlačniji. Ne oni bezobzirni, već džentlmeni. Ja sam stara škola, pomalo sam van mode, valjda mi baš zato ovoliko i treba da se zaljubim.

Intervju: Zvezdana Milovanović

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin