Vladimir Simić otkriva male tajne negovanja kose

Vladimir Simić otkriva male tajne negovanja kose

Autor: | 18/06/2015

0

Uspešni beogradski frizer Vladimir Simić, vlasnik salona "Indigo", poznat je po tome što brine o izgledu mnogih poznatih dama, među kojima su i Biljana Tipsarević, Tamara Dragičević, Sara Jovanović i mnoge druge. Ovaj maestralni umetnik sa makazama magazinu "Hello!" dao je korisne savete o tome kako bi žene trebalo da neguju kosu tokom leta i otkrio je koje frizure i koloriti će biti aktuelni.

BOJA:

- Trend za predstojeće leto su pre svega pastelne nijanse, ljubičasta, pepeljasta, zelena ili pastelnoroze. Ove boje odlično stoje ženama kojima dobro stoji plava boja kose. Pevačica Sara Jovanović nedavno se odlučila za ovakvu promenu i sada ima sivozelenu boju kose sa korenom u tamnosmeđoj nijansi. To je neobična boja, ali mislim da bi mlade devojke kao ona mogle da se odluče za takav eksperiment. Kada je reč o brinetama, i dalje su u trendu čokoladne boje kakvu, recimo, ima Bojana Barović, ali se preporučuje da devojke nose nešto svetlije pramenove samo u predelu oko lica.


FRIZURE:

- Poslednjih nekoliko godina u modi su lokne, ali će zato naredna godina definitivno biti u znaku što prirodnijeg izgleda kose koja je samo blago zatalasana. Dakle, umesto izdefinisanih lokni i talasa koji su dominirali, akcenat će biti na divljoj i razbarušenoj kosi. Osim toga, na velika vrata se vraćaju i duboke šiške, koje idu od polovine glave. Kada je reč o dužini, prethodnih sezona je u trendu bio paž, a potom i dugački bob, dok sada dolazi vreme duge kose. Ovog leta, devojkama preporučujem da tokom dana nose razne vrste pletenica u kombinaciji sa različitim asesoarom za kosu ili čak neke opuštenije punđe i repove koji će biti visoko podignuti. Kada je reč o večernjim frizurama, u trendu su talasi, ali oni moraju da izgledaju što ležernije i opuštenije. Dakle, ne treba da se vidi da je kosa stilizovana kod frizera već bi trebalo da bude razbarušena, poput frizure Ane Kokić.


NEGA:

- Leti devojke nikako ne smeju da koriste maslinovo ulje, što često rade, a to je velika greška. Ulje, sunce i so nisu dobitna kombinacija za kosu. Svojim klijentima preporučujem da koriste "Moroccanoil" proizvode iz linije za hidrataciju kose, jer je tokom leta, a naročito posle odlaska na more kosa suva, a krajevi ispucani. Međutim, najbolji lek za zdravu kosu posle letovanja je šišanje i ukoliko želite da imate kvalitetnu kosu, morate da skratite krajeve kada se vratite sa odmora.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Hello!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepota