Sastojci koji će obogatiti vaše letnje napitke i pomoći vam u obračunu s kilogramima

Sastojci koji će obogatiti vaše letnje napitke i pomoći vam u obračunu s kilogramima

Autor: | 28/06/2015

0

Ukoliko planirate da izgubite koji kilogram viška preko leta, obogatite svoje napitke pravim sastojcima koji će vam pomoći u toj borbi.

Iako su zimski napici uglavnom puni kalorija, ni hladni letnji napici ne moraju da zaostaju u broju nepoželjnih kalorija.

Pogledajte koji sastojci će obogatit vaše letnje napitke i pomoći vam u obračunu s kilogramima.

1. Nezaslađeno bademovo mleko

Ako želite da smršate, koristite bademovo mleko umesto kravljeg. Nezaslađeno bademovo mleko sadrži 30 kalorija po čaši i ne sadrži šećer, masti, laktozu..

2. Stevia

Bez obzira da li pijete čaj, kafu, limunadu, frape ili koktele, stevia je odličan sastojak za mršavljenje. Stevia potiče od biljke koja je 200 do 300 puta slađa od šećera. Kupite tečnu steviu ili 100% prirodan beli prah od stevie.

3. Jabukovo sirće

Čaša hladne vode je jedno od najjednostavnijih pića za letnje osveženje, ali ga možete i obogatiti raznim ukusima. Dodajte steviu, đumbir, limun i jabukovo sirće. Ovo ukusno letnje piće će vam definitivno pomoći da smršate. Jabukovo sirće smanjuje nivo šećera u krvi i sprečava taloženje masti u organizmu.

4. Limun

Jedan limun sadrži manje od jednog grama šećera, pa je zbog toga savršen saveznik u borbi protiv kilograma. Uzmite nekoliko kriški limuna i stavite u omiljeno piće ili obogatite svoje voćne šejkove, koktele ili čaj sokom od limuna. Ako volite limunadu, napravite je bez šećera ili zasladite steviom.

5. Kefir

Nemastan običan kefir je odličan sastojak za vaše frapee i šejkove. Sadrži dosta proteina, ali ima solidan broj kalorija pa ga nemojte dodavati u velikoj količini. Nemastan kefir sadrži više probiotika od jogurta.

6. Lubenica

Ovo osvežavajuće povrće je niskokalorično (jedna porcija lubenice sadrži samo 45 kalorija) i odličan je sastojak letnjih napitaka. Možete dodati lubenicu sokovima ili običnoj hladnoj vodi. Pored toga što će vam pomoći u održavanju linije, lubenica je odličan borac protiv pojave kancera, štiti od moždanog udara i oboljenja srca.

7. Kivi

Iako kivi ne utiče direktno na mršavljenje, ipak je odličan sastojak letnjih napitaka. Sadrži malo kalorija i dosta vlakana, antioksidanata i vitamina C. Dodajte kivi ceđenim sokovima, šejkovima i frapeima. Kivi pomaže regulisanje hormona stresa, kontroliše nivo holesterola i odličan je u borbi protiv starenja kože.

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još