
Kad pripreme ovoga kolača bez brašna najteži je posao – čekanje da se ohladi. Ljubitelji kafe mogu u smesu da dodaju pola kašičice praha za instant-kafu.
Sastojci:
200 g tamne čokolade
100 g putera
2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
prstohvat soli
2 jaja
1 kašičica kakaa
Peć zagrejte na 180 stepeni te manji kalup (npr. okrugli, 20 cm) obložite papirom za pečenje.
Narežite krupno čokoladu. U manjem loncu na laganoj vatri rastopite puter. Dodajte narezanu čokoladu pa mešajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre te umešajte šećer i so, a zatim i jedno po jedno jaje.
Dodajte kakao. Dobro promešajte – otprilike 1 minut – kako biste dobili glatku smesu. Ulijte u kalup, kalupom lupnite po radnoj površini da se uklone mehurići vazduha pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite 20-ak minuta pa ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)