Savršeni čokoladni kolač bez brašna

Savršeni čokoladni kolač bez brašna

Autor: | 24/07/2015

0


Kad pripreme ovoga kolača bez brašna najteži je posao – čekanje da se ohladi. Ljubitelji kafe mogu u smesu da dodaju pola kašičice praha za instant-kafu.

Sastojci:
200 g tamne čokolade
100 g putera
2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
prstohvat soli
2 jaja
1 kašičica kakaa

Peć zagrejte na 180 stepeni te manji kalup (npr. okrugli, 20 cm) obložite papirom za pečenje.

Narežite krupno čokoladu. U manjem loncu na laganoj vatri rastopite puter. Dodajte narezanu čokoladu pa mešajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre te umešajte šećer i so, a zatim i jedno po jedno jaje.

Dodajte kakao. Dobro promešajte – otprilike 1 minut – kako biste dobili glatku smesu. Ulijte u kalup, kalupom lupnite po radnoj površini da se uklone mehurići vazduha pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite 20-ak minuta pa ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti