Kućni ljubimci i uredan dom zajedno su mogući

Kućni ljubimci i uredan dom zajedno su mogući

Autor: | 24/07/2015

0


Uklanjanje dlaka, prljavštine i bakterija može biti mukotrpan posao kada u kući živimo sa kućnim ljubimcima. Iako deluje nemoguće, ipak je, uz nekoliko jednostavnih saveta, moguće održavati higijenu doma sa životinjom u njemu.

Koristite presvlake
Izaberite presvlake za kauč, fotelje i krevete od onih materijala koji se lako peru i čiste od životinjskih dlaka. Na taj način ćete lako moći da istresete i operete presvlake, a da nameštaj ostane čist.

Kupanje jednom nedeljno

Iako je ovo nekim ljubimcima neprijatno iskustvo, redovnim kupanjem se uklanjaju bakterije i prljavština sa njihovog krzna. Ukoliko čuvate mačku koja često izlazi napolje, možete joj krzno obrisati krpom natopljenom toplom vodom.

Nabavite ćebe za ljubimca
Dobra ideja je da nabavite ljubimcu ćebe koje će se uklapati u interijer vašeg stambenog prostora. Ćebence možete jednom nedeljno oprati i tako uništiti bakterije, dlake i prljavštinu.

Sredstva za uklanjanje mrlja i neprijatnih mirisa

Kako biste uklonili neprijatne mirise i fleke, ali u ubili bakterije koje se nalaze u tepihu pomoći će vam razni preparati i sprejevi koje možete nabaviti u bolje opremljenim pet shopovima. Nekada je dovoljno i najobičnije sirće pomešano sa toplom vodom. Dovoljno je da preparat odstoji nekoliko minuta kako bi se neutralisali mirisi i uklonile fleke.

Pomoć ručnog usisivača
Najnepristupačnija područja, kao što su uglovi kauča i između stepenika, najlakše ćete očistiti uz pomoć ručnog ususivača ili onim sa dugim crevom. Vrlo je važno da se ti delovi redovno usisavaju kako se bakterije ne bi razmnožavale i sakupljalo još više prljavštine.

Pored ovoga, svaki dom sigurno ima neku četku za uklanjanje dlaka sa odeće koja je vrlo dobro rešenje ponekad za brzinsko skidanje dlaka, kako sa odeće, tako i sa nameštaja. U pet shopovima su dostupni i razni roleri upravo namenjeni za ovu svrhu.

Volite životinje! Nemojte misliti da su one najveći izvor prljavštine u domu. Poneka dlaka nikoga nije ubila, a životinja vam svakodnevno na milion i jedan način može ulepšati život i biće vam doživotno verna i zaljubljena u vas. Na kraju krajeva, ženske torbe, novčanici, mobilni telefoni, računari, itd su mnogo veći izvori prljavštine, bakterija i raznih mikroorganizama,a da toga nismo ni svesni.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin

Najnovije vesti