1/4 šolje mlevene kafe
1/2 kašičice cimeta, plus ekstra za posluživanje
1 šolja mleka
1/3 šolje zaslađenog kondenzovango mleka
1 1/2 kašike kukuruznog skroba
Šlag, za posluživanje
Priprema:
1. U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.
2. U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini.
3. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.
4. Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja, ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite sa šlagom i posipite cimetom po želji.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)