
Svako jelo sa ovom vrstom luka dobiće osobeni ukus i pružiti vam pravo zadovoljstvo jer olakšava varenje
KUVANJE
• dve kašike ulja od uljane repice
• 25 g maslaca
• dva veća dobro oprana, oljuštena i iseckana praziluka, sa gotovo celim zelenim delom
• jedan iseckani struk celera
• jedan oljušten i iseckan crni luk
• dva struka sveže majčine dušice, samo lišće, plus nekoliko listova za dekoraciju
• tri oljuštena i iseckana čena belog luka
• so i sveže samleven crni biber
• tri oljuštena i sitno iseckana paštrnaka, bez srca
• 75 g pečenog kestena, plus dodatna količina za dekoraciju
• litar i po pileće supe ili supe sa povrćem
Na umerenoj vatri zagrejte u većoj šerpi ulje uljane repice i maslac. Dodajte praziluk, celer i crni luk zajedno sa listovima majčine dušice i belim lukom. Začinite, poklopite i ostavite da odstoji na vatri deset minuta, uz povremeno mešanje. Potom dodajte paštrnak i kesten, i naspite supu, pa ostavite da vri dok paštrnak ne omekša. Postarajte se da povrće bude potpuno potopljeno u supu. Ukoliko nije, naspite još malo, u zavisnosti od veličine šerpe. Povrće bi trebalo da bude sasvim mekano posle dvadeset minuta. Izvadite nekoliko komadića praziluka koja ćete kasnije upotrebiti za dekoraciju. Isključite šporet i ostavite da se malo prohladi, pa ručnim blenderom ili u procesoru hrane izmiksajte dobijenu smesu. Umutite u ujednačenu masu, pa vratite u šerpu da se dobro zagreje. Možete dosuti još malo supe ukoliko vam se učini da je smesa previše gusta. Začinite crnim biberom, pa kutlačom naspite u zagrejane činije za čorbu. Ukrasite naseckanim kestenom, pospite listićima majčine dušice i prazilukom, ukoliko želite.
Pročitajte još
Hristina Popović smršala 27 kilograma, evo kako sada izgleda
Hristina Popović smršala 27 kilograma, svaka čast
05/12/2025
Saznajte višeSkijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)