Kafa u službi lepote

Kafa u službi lepote

Autor: | 03/08/2015

0

Više od polovine stanovnika Zemljine kugle ne bi moglo da zamisli život bez kafe. Nekad je dovoljno samo osetiti opojni miris iz šolje, pa zaboraviti na jutarnju mrzovolju, nizak pritisak ili loše vreme. No, kafa ima još neke čarobne moći zbog kojih ćete je još više zavoleti, bez obzira na vrstu ili način na koji je pripremate. Odavno je poznato da se neki sastojci najpopularnijeg napitka na svetu koriste u kozmetičkoj industriji i medicini, a i sami možete da napravite preparate koji će učiniti da vaše lice, telo i kosa još lepše i zdravije izgledaju.

Lice

Bogata antioksidantima, kafa je odlična u borbi protiv starenja kože jer eliminiše toksine i štiti je od zagađenja iz okoline, kao što je, na primer, duvanski dim.
• Pomešajte dve kašike sveže mlevene kafe sa dve kašike kakao praha, tri kašike mleka i jednom kašikom meda. Tanak sloj ove mešavine nanesite na lice. Posle petnaest minuta nežno je uklonite peškirom.

Kosa
Neki šamponi sadrže kofein jer on čini kosu svilenkastom i glatkom. A kada se kafa nanese direktno na teme glave, može da stimuliše vlati da brže rastu.
• Skuvajte jaču kafu, onu običnu tursku, a zatim u lonac dodajte pola šolje vode. Ostavite da se malo ohladi. Dok budete stajali pod tušem, lagano umasirajte ovu tečnost na kožu glave, a potim kosu pokrijte kapom ili plastičnom kesom. Nakon dvadeset minuta isperite kosu toplom vodom.

Telo
Kao što već verovatno znate, kafa je diuretik. Isto tako, kada se nanese pravo na kožu, može da smanji funkcionalnost masnih ćelija i da spreči pojavu celulita.
• Pomešajte šolju kafe sa pola šolje belog ili smeđeg šećera i jednom šoljom kokosovog ulja. Posle tuširanja umasirajte ovaj piling-losion na mokru kožu, ali neka ne stoji duže od minuta, i potom se ponovo istuširajte mlakom vodom. Telo će vam biti neizmerno zahvalno na ovom tretmanu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Thinkstock