Kako sačuvati preplanuo ten?

Kako sačuvati preplanuo ten?

Autor: | 04/08/2015

0

U letnjem periodu zbog izlaganja sunčevoj svetlosti telu je neophodna dodatna nega, a poznato je da sunce izaziva dehidraciju celog organizma. Osim što je važno telu obezbediti vodu kroz namirnice koje konzumiramo, bitno je i spolja ga hraniti.
Po povratku sa letovanja svaka žena želi da joj preplanuli ten što duže traje, a da bi u tome uspele, važno je da koriste odgovarajuće proizvode koji će kožu nahraniti neophodnim sastojcima koji će joj dati mekoću i blistavost i pri tom što duže zadržati bronzani ten.

Prilikom tuširanja, kao osnovnog oblika svakodnevne higijene, prvih sedmica po povratku sa odmora dva puta nedeljno koristite blagi piling za telo koji će odstraniti delove koji se perutaju. Odaberite piling koji sadrži prirodne, umirujuće sastojke, a potom nanesite sapun ili gel na bazi ulja koji će koži povratiti neophodnu masnoću. Potom nanesite hidratantnu kremu, mleko ili losion, vodeći računa da svaki deo tela koji je bio izložen suncu bude namazan i budite strpljivi da ga koža lepo upije. Ne žurite sa oblačenjem jer učinak neće biti zadovoljavajući. Svima je poznato da većinu bora na licu uzrokuje izloženost suncu, pa je nega lica prioritet i zahteva posebne proizvode koji ga hidriraju i vraćaju mu neophodnu masnoću, a time i elastičnost. Mnoge žene imaju osetljivu kožu kojoj su potrebni specijalizovani proizvodi kako bi umirili simptome kao što su crvenilo, osećaj neprijatnosti usled peckanja i zatezanje.

Nežni epiderm lica umiriće specijalno kreirane kreme za osetljivu kožu lica. Ne bi trebalo zaboraviti negu nogu, naročito stopala, jer izloženost suncu, kamenu i pesku sigurno je loše uticala na njihovu elastičnost i gipkost. Osim što ćete odstraniti ogrubele delove na tabanima i peti, nekoliko dana zaredom pre odlaska na spavanje namažite ih masnom, hidratantnom kremom i pustite da lagano upiju neophodne sastojke koji će im vratiti svežinu. Ruke, kao ogledalo godina, takođe ne bi trebalo izostaviti, pa uvek pri ruci imajte kremu i posle svakog pranja obradujte ih hranljivim sastojcima.

Prilikom odabira proizvoda opredelite se za one koji sadrže ulja: maslinovo, kokosovo, jojoba, bademovo. Ekstrakti nevena, kantariona i hajdučke trave podstiču regeneraciju i deluju protivupalno kod niza dermatoloških problema. Preparati na bazi ulja odlični su i za negu kose jer će joj vratiti sjaj i mekoću, a idealni su za negu umorne i suve kože.

Za lepotu kože izuzetno je važna i pravilna ishrana. Pijte mnogo tečnosti, najbolje vodu, prirodne sokove ili zeleni čaj. Jedite hranu bogatu antioksidantima. Zahvaljujući svežem voću i povrću (dinja, breskva, kajsija, papaja, kajsije, paradajz, šargarepa, paprika...), žitaricama i mlečnim proizvodima poboljšaćete regeneraciju ćelija i sačuvaćete preplanulu boju.

OBRADUJTE KOŽU HRANLJIVIM SASTOJCIMA
Tuširanje - Posle sunčanja istuširajte se blagim hidratantnim gelom za tuširanje, ali ne trljajte kožu. Negujuća ulja ili hidratantnu kremu najbolje je naneti na mokru ili vlažnu kožu.

Hidratacija tela - Boja će biti postojanija ako kožu posle sunčanja održavate vlažnom, mekom i glatkom. Svakih nekoliko dana priuštite sebi negujuću kupku na bazi maslinovog ulja ili kokosa, a obavezno nanosite omiljeno mleko ili ulje na telo.

Tuširanje mlakom vodom - Izbegavajte upotrebu jakih sapuna i šokiranje organizma izuzetno hladnom ili vrućom vodom. Mlaka voda je idealna.

Vitamin A - Suva koža vapi za ovim vitaminom, te je mažite uljima, mlekom ili kremama koji sadrže vitamin A, a nije loše organizam nahraniti i vitaminom A u tabletama. Na taj način telo će biti nahranjeno i spolja i iznutra.

Izbegavanje saune i agresivnih pilinga - Ukoliko volite boravak u sauni, sačekajte malo pre nego što se istuširate jer se boja lakše spira sa naparene kože. Izbegavajte agresivne pilinge za telo jer oni proizvode sličan efekat kao i sauna.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos

Najnovije vesti