Slavni vole Malibu: Letnje oaze poznatih

Slavni vole Malibu: Letnje oaze poznatih

Autor: | 09/08/2015

0

Bijonse i Džej Zi

Posle duge potrage, Bijonse i Džej Zi pre dve godine odlučili su da se usele u raskošno zdanje u Malibuu, koje je dotle bilo vlasništvo muzičke dive Šer. Zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza, najmoćniji par muzičke industrije nema mnogo slobodnog vremena, pa pažljivo bira ambijent u kome ga provodi, a selidba iz Njujorka u Los Anđeles definitivno je bila prava odluka. Zbog renesansnog stila gradnje, luksuzno zdanje podseća na italijanske palate, a nepregledna zelena prostranstva upotpunjuje neopisivi pogled na pejzaž Los Anđelesa. Slavni bračni par je za uživanje u prostranstvu od preko dve hiljade kvadratnih metara izdvojio četrdeset pet miliona dolara, a vila, između ostalog, ima osam spavaćih soba, petnaest kupatila i garaža sa šesnaest parking mesta. Na imanju se nalaze i vinski podrum, bar, veliki bioskop sa dvadeset četiri sedišta, kao i bazen, pored koga slavni roditelji uživaju sa svojom kćerkom Blu Ajvi. Ona je od roditelja dobila doslovno najslađi poklon na svetu, jer se u kući nalazi i “slatka soba”, riznica slatkiša i poslastica od čokolade, namenjena isključivo za njeno uživanje.

Džulija Roberts

U blizini obale Tihog okeana svoju mirnu oazu pronašla je i Džulija Roberts, koja na luksuznoj lokaciji uživa poslednjih dvanaest godina. Prostrano imanje pripada holivudskoj glumici i njenom suprugu Deniju Moderu, koji su u svoje raskošne bračne odaje u međuvremenu uselili troje dece, desetogodišnje blizance Hajzel i Finija i osmogodišnjeg Henrija. Iako na prvi pogled ostavlja utisak klasičnog luksuznog doma, prostrano imanje je pre nekoliko godina doživelo potpunu transformaciju, vođenu rukom četrdesetsedmogodišnje filmske zvezde. Vila je u roku od nekoliko meseci u potpunosti rekonstruisana, a od arhitekte je traženo da novi-stari dom bude projektovan u skladu sa ekološkim standardima. Postavljeni su solarni paneli, a u gradnji je korišćeno drvo iz šuma čija je seča kontrolisana. Za ovaj poduhvat Džulija Roberts izdvojila je dvadeset miliona dolara, a po završetku je izjavila da joj sada preostaje da sačeka proizvodnju automobila koja koriste biljno gorivo. Lepoj glumici je omiljena rekreacija duel sa bračnim partnerom na teniskom terenu smeštenom u zadnjem delu dvorišta. Poseban užitak predstavljaju joj porodični obroci u letnjikovcu u blizini litice do koje seže imanje, jer se sa tog mesta pruža najlepši pogled na okean.

Sindi Kraford

U neposrednoj blizini Džulijinog zemaljskog raja smeštena je vila kraljice modnih pista Sindi Kraford, u koju se manekenka prošle godine uselila sa suprugom, uspešnim biznismenom Rendom Gerberom i njihovo dvoje dece - Kajom i Preslijem. Na uzvišenju iznad "Point Duma", jedne od najraskošnijih plaža u Malibuu, ušuškana je luksuzna vila, za čiju kupovinu je par izdvojio gotovo šesnaest miliona dolara. Najveća prednost krije se u privatnosti, koju garantuje pomalo nepristupačan teren, u potpunosti podređen ukućanima, za koje je obezbeđen i privatan put do plaže. Čitavo imanje isprepletano je putićima i tajnim prolazima kroz gustu floru, bogatu zelenilom i cvetnim oazama. Savršen pogled na okean pruža se sa prostrane, elegantno uređene terase, a za trenutke opuštanja rezervisan je i bazen, u čijoj se blizini nalazi i dvorišni đakuzi. Slavni top-model ništa nije prepustila slučaju i svaki kutak je uredila po svom ukusu, stoga je ovom domu nemoguće naći manu. Iako je po dolasku na novu lokaciju imala pune ruke posla oko preuređenja, ono o čemu četrdesetdevetogodišnja manekenka nije morala da brine je savršena pozicija i pogled na okean, koji mame na hedonizam.

Lejdi Gaga

Krajem prošle godine na luksuzni pojas kalifornijske obale doselila se i pop zvezda Lejdi Gaga. Pevačica je za svoj topli dom u suncem okupanom Malibuu izdvojila dvadeset četiri miliona dolara, a raskošno zdanje deli sa verenikom Tejlorom Kinijem. Inspirisana vilama smeštenim na Francuskoj rivijeri, iz luksuznog doma muzičke zvezde pruža se savršen pogled na Pacifik. Iako zdanje zadovoljava sve uslove za romantične trenutke sa voljenom osobom, par se češće odlučuje na raskalašne žurke sa prijateljima. Izgrađena od najboljeg materijala, mahom uvezenog iz Evrope, vila je smeštena daleko od radoznalih pogleda, a najbliži stambeni objekat udaljen je nekoliko kilometara. U domu kontroverzne dame nalazi se pet spavaćih soba i sedam kupatila, kao i teren za boćanje, kuglana, vinski podrum, štala za konje, teren za košarku, ali i kuća za batlera. Za postizanje autentične mediteranske atmosfere širom imanja posađeni su maslinjaci, a veliki deo površine prekrivaju lavanda i žalfija. Arhitekte su vodile računa i o bazenu sa morskom vodom.

Pirs Brosnan

Rezidencija bivšeg agentna 007 Pirsa Brosnana takođe je smeštena u Malibuu, a njegov privatni raj najbliži je peščanoj obali Tihog okeana. Porodična oaza holivudskog glumca smeštena je na samo nekoliko koraka od plaže, a svaki deo objekta odiše mediteranskim stilom. U vili prevlađuju drveni i stakleni elementi, a visoki prozori omogućuju da unutrašnjost bude okupana suncem, dok se sa balkona pruža zadivljujući pogled na okean. Bogato zelenilo i tropsko bilje, kojim je ispunjen prostor oko vile, odiše svežinom, ali ujedno garantuje privatnost. Poseban ugođaj glumcu predstavlja boravak u dvorištu, gde uz bazen u prijatnoj hladovini palmi uživa u čitanju scenarija i dobrih književnih komada. Deo raskošnog zdanja u Malibuu, čija se vrednost procenjuje na više od osamnaest miliona dolara, u febuaru je izgoreo u požaru, a šteta je procenjena na milion dolara i trenutno se rekonstruiše. U trenutku požara Pirs se nalazio u vili zajedno sa suprugom Kili Šej Smit i njihovim sinovima Dilanom i Perizom, ali, na sreću, niko nije bio povređen.

Elsa Pataki i Kris Hemsvort

Na “obali odabranih” je i adresa stanovanja bračnih partnera Else Pataki i Krisa Hemsvorta. Tridesetosmogodišnja španska glumica i manekenka i njen sedam godina mlađi izabranik porodično gnezdo svili su na obali Pacifika, a presudnu ulogu u odabiru imala su deca, trogodišnja kćerka Indija i jednogodišnji blizanci, sinovi Tristan i Saša. Poznati roditelji potrudili su se da svojim mališanima obezbede najbolje uslove za odrastanje, kao i da sebi što više olakšaju zahtevnu ulogu trostrukog roditeljstva. Bela vila sa visokim prozorima odaje utisak bajkovitog mesta, a unutrašnjost krije pet spavaćih soba, biblioteku, prostranu kuhinju, kao i veliku dečju sobu za igru, dok je za goste napravljena posebna kuća. Za ovaj luksuz par je izdvojio gotovo pet miliona dolara, ali se, kažu, isplatio svaki cent. Deca bezbrižno odrastaju, daleko je od gradske vreve, okruženi su prirodom i predivnim vodenim prostranstvom. Na velikom tremu ispred kuće uređen je prostor za zajedničke trenutke i uživanje u pogledu na okean. Mesto boravka najveći užitak pruža poznatom glumcu, koji je odrastao na australijskoj plaži, pa je stoga pogled na Pacifik garancija za uživanje.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Guliver / Splash News