Začini na bazi sušenog mesa, dimljena paprika ili kari krompiru će dati potpuno novi ukus
Sastojci za 4 osobe:
• četiri krompira (svaki približno 180 g)
• četiri kašike soka od paradajza
• dve kašičice belog vinskog sirćeta, plus dve kašike
• tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 125 g bebi paradajza koji je potrebno prepoloviti
• so i sveže samleveni crni biber
• šećer po ukusu
• šest kašika iseckanog svežeg bosiljka, plus četiri omanja struka za ukrašavanje jaja
• dvanaest špargli, sa kojih je potrebno ukloniti peteljke i prepoloviti ih po širini
• četiri velika sveža jaja
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusovih. Papir za pečenje postavite na srednji držač u rerni. Svaki krompir probodite viljuškom tri puta. Poređajte ih na tanjir pa ih stavite na petnaestak minuta u mikrotalasnu, na najjaču temperaturu. Gotovi su kada im je unutrašnjost mekana. Na svakom zasecite krst pa ih položite u rernu i pecite deset minuta, dok im ljuska ne postane hrskava. Za to vreme napravite sos. Sok od paradajza, dve kašičice sirćeta, maslinovo ulje i bebi paradajz sjedinite u većoj činiji. Začinite po ukusu solju, crnim biberom i šećerom, pa dodajte iseckani bosiljak. Odložite na stranu.
Veliki tiganj ispunite do tri četvrtine zapremine proključalom vodom. Dok ključa u vodu dodajte deblje špargle i ostavite ih da se kuvaju dva minuta. Zatim dodajte vrhove špargli i ostavite da se kuvaju još dva minuta. Izvadite ih i ocedite pa ih sjedinite sa krompirom. Isključite šporet, ali ostavite u toploj rerni. U vodu u kojoj su se kuvale špargle dodajte dve kašike sirćeta i ostavite da ponovo proključa. Razlupajte jedno jaje u manjoj posudi i izručite ga u vodu. Ponovite sa ostalim jajima, pa rupičastom kašikom
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)