Odlično rešenje za ukusan obrok "na brzinu".
Sastojci:
po 80 g šargarepe,praziluka i celera
300 g paradajza
vlašac
čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
200 g mlevenog mesa
2 kašike paradajz pirea
so, biber
125 ml crnog vina
kašika mediteranskog začinskog bilja
400 g pena (testenina)
60 g parmezana
Priprema:
1. Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice.
2. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta.
3. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje.
4. Pene kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka.
Pročitajte još
Ogromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)