Odlično rešenje za ukusan obrok "na brzinu".
Sastojci:
po 80 g šargarepe,praziluka i celera
300 g paradajza
vlašac
čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
200 g mlevenog mesa
2 kašike paradajz pirea
so, biber
125 ml crnog vina
kašika mediteranskog začinskog bilja
400 g pena (testenina)
60 g parmezana
Priprema:
1. Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice.
2. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta.
3. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje.
4. Pene kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)