Otvaranje Spomen sobe Sonje Savić 19. septembra

Otvaranje Spomen sobe Sonje Savić 19. septembra

Autor: | 17/09/2015

0


Umetnička galerija “Nadežda Petrović” iz Čačka svake godine u septembru – mesecu rođenja i smrti glumice i multimedijalne umetnice Sonje Savić organizuje manifestaciju “Sonjin septembar”.

Ove godine će 19. septembra u njenoj kući u Donjoj Gorevnici kod Čačka biti otvorena rekonstruisana Spomen soba Sonje Savić, saopšteno je iz galerije.

U postavci se nalaze Sonjini samostalni autorski filmski i video radovi, fotografije, glumačke nagrade, lični predmeti… Otvaranjem Spomen sobe biće ozvaničen početak intenzivnih priprema za osnivanje manifestacije i programa koji će, u saradnji sa našim uglednim institucijama i pojedincima, Umetnička galerija ”Nadežda Petrović” pokrenuti u Sonjinu čast.

Cilj je da se podstakne i afirmiše umetnička produkcija u oblastima alternativnog filma, videa, pozorišta i muzike, umetničkih disciplina u kojima je Sonja Savić, kao samostalni autor, ostvarila izuzetne umetničke rezultate.

Od decembra 2011. Umetnička galerija ”Nadežda Petrović” iz Čačka brine o umetničkoj zaostavštini preminule glumice i multimedijalne umetnice Sonje Savić, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Arhiva hellomagazin