Suzana Mančić otkriva tajnu svoje lepote

Suzana Mančić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 07/10/2015

0

Od kada se pojavila na javnoj sceni, voditeljka i spisateljica Suzana Mančić važi za jednu od najlepših žena. Godine nisu mnogo oduzele na lepoti ovoj atraktivnoj dami koja je uspela da zadrži mladalački šarm i sjajan izgled prikladan njenom životnom dobu. Kako sama ističe, da bi žena bila lepa mora da se neguje i da bude posvećena sebi. Ovu lekciju naučila je od svoje majke i prenela je na kćerke, a u iskrenom interjuu, otkriva nam sve tajne njenog izgleda.

Kako najviše volite da započnete i završite dan?

- Volim da umijem lice hladnom vodom, i nakon buđenje i pre spavanja. To pokreće perifernu cirkulaciju, pa je dobro i za psihu i za kožu.

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata za negu?
- Najbitnije mi je da moja koža upije preparat. Postoje mnoge skupe kreme koje su na ceni i sigurno kvalitetne, ali kada ih stavim na lice, one ostaju na koži. To mi se ne dopada. Volim kreme koje, ma koliko slojeva da nanesem, koža upija. Tada znam da one odgovaraju mom tipu kože.

Imate li neke trikove kada je u pitanju nega kože tela?
- Posle svakog pranja ruku, mažem ih pomadom. Tako da imam kremu čak i u kuhinji, i čim završim sa pranjem sudova mažem ruke. U kupatilu imam seriju mleka i losiona koje nanosim posle svakog tuširanja pošto imam suvu i osetljivu kožu. Pravilnom negom uspela sam da joj očuvam tonus i mekoću. Tokom leta, posle izlaganja suncu, obavezno mažem losione koji su namenjeni za negu nakon sunčanja, jer odlično hidriraju, a uz to se boja duže zadržava. Leti, takođe, uz sve preparate koje koristim, bar dva puta nedeljno namažem lice i dekolte čistim jekodermom.

Da li ste vaše navike preneli i na kćerke?

- Jesam, i volim da kontrolišem preparate koje koriste. One ponekad znaju da uzmu neku moju kremu, što nije dobro, pa ih učim da biraju kreme za mladu kožu. Zahvaljujući meni stekle su i naviku da jednom mesečno idu kod kozmetičara.

Kako ste se vi negovali u njihovim godinama?
- Mnogo toga se promenilo. Sada su na tržištu dostupni svi mogući preparati, a kozmetički saloni su na svakom koraku. U vreme kada sam ja bila mlada toga nije bilo, ali sam imala majku kod koje je godinama dolazila kozmetičarka. Kada sam ja malo stasala ona je počela i mene da neguje, a kasnije sam imala salon u Zemunu u koji sam godinama odlazila. Žena mora da se neguje, a naročito kada se bavi javnim poslom. Jako ružno izgleda kada vidite našminkanu i lepu devojku na televiziji, a kada joj se kamera približi, primetite da ima nečisto lice.

Koji tretmani vam najviše prijaju?
- Volim tretmane koji hidriraju i hrane kožu. Obično započinjen blagim pilingom, pošto imam osetljivu kožu, a posle u zavisnosti od potrebe. Nedavno sam bila na oksi-tretmanu koji podrazumeva ubacivanje čistog kiseonika u prve slojeve kože i jako sam zadovoljna. Volim sve da probam i mojoj koži to prija. Idem na antiejdž tretmane, na mezoterapiju, mini lifting, probala sam i tretmane
krvnom plazmom. Probala sam i tretmane pijavicama, koji su ljudima obično grozni, a nema razloga za to. Recimo, trenutno odlazim na tretmane pijavicama za detoksikaciju tela.

Koja metoda se pokazala kao najdelotvornija?

- Sve je delotvorno, ali nijedan lifting ili botoks vam ne vrede ako nemate čistu, negovanu i zdravu kožu. Za to nije potreban dubok džep - već trud. Možete se negovati i jeftinijim preparatima i to je mnogo bolje rešenje nego da idete na mezoterapiju, a da vam je prljava koža. Ko nema novca za tretmane može stavljati masku od žumanca, meda i maslinovog ulja, koja je odlična.

Jeste li probali botoks?
- Jesam, ja imam dosta godina, tako da već neko vreme idem na tretmane botoksom kod doktorke Jane. Tražim malu količinu botoksa,
tako da ne može da mi se desi da izađem iz njenog salona kao ledena kraljica, već lice zadržava svoju mimiku, a bore se ublaže.

Vodite li računa i o ishrani?
- U mojoj kući vlada kult hrane. Ne može da se desi da je prazan frižider ili da nešto nije skuvano. Kada odem u restoran volim da probam i suši i kinesku hranu, ali u kući se jede na kašiku. Moja deca i ja znamo i da narežemo slaninicu, koja je zdrava, a svaki nutricionista će vam reći da se ne gojite od masnoće nego od slatkiša. Ja jesam sladokusac, ali sam se u poslednje vreme ugojila, tako da moram da se odreknem slatkih zadovoljstava.

Kako izgledaju vaše dijete?

- Izbacim iz ishrane slatkiše, hleb i alkohol. U mojim godinama nije nije dobro iscrpljivati se rigoroznim dijetama.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!