Prsti kao sunđer i četkica

Prsti kao sunđer i četkica

Autor: | 29/10/2015

0


Koliko puta vam se dogodilo da ste u panici jer morate brzo da se našminkate a nemate sve "rekvizite", sunđerčiće i četkice, neophodne za nanošenje šminke? Nema razloga za brigu, našminkajte se prstima, a francuski stručnjaci savetuju kako:

Podloga i puder - Laganim pokretima umasirajte podlogu, nanesite puder vrhovima prstiju na čelo, nos, obraze i bradu. Razmažite podlogu od sredine ka ivicama lica, kao i na deo oko ušiju i korena kose. Važno je da izaberete odgovarajuću boju pudera za vaš ten da se ne bi videli prelazi.

Rumenilo - Nanesite kremasto ili rumenilo u prahu, tapkajući vrhovima prstiju po jagodičnoj kosti. Zatim lagano razmažite prema slepoočnicama i boja će biti ravnomerna, bez oštrih ivica. Nemojte da nanosite mnogo rumenila odjednom, već tanke slojeve pa dodajte još ako mislite da je potrebno.

Senka - Namažite kremastu senku (za prirodan izgled se preporučuju topli tonovi poput smeđih, bež, ružičastih) laganim tapkanjem, najpre nanesite na sredinu kapka, a zatim razmažite prema ivicama. Ako želite da "obojite" i predeo ispod obrva, nanesite svetliju nijansu od one na kapcima, takođe tapkajući od sredine prema ivicama. Na kraju, stavite maskaru, najbolje u dva sloja da bi trepavice delovale gušće.

Ruž i sjaj - Kažiprstom namažite tanak sloj ruža na sredinu usne, pa razmažite ka ivicama. Za prirodan izgled je dovoljno da stavite malo sjaja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Slične Vesti