Posuđe na otvorenim policama

Posuđe na otvorenim policama

Autor: | 05/11/2015

0


Uparite sudove po boji i dizajnu, pa će vaše police izgledati uredno i organizovano.

Otvorene police su poslednjih godina hit u uređenju enterijera. Idealne su za knjige, uramljene fotografije, vaze za cveće, ali njihova praktičnost se tu ne završava. Sve češće nalaze mesto i u kuhinji. Bilo da nemate dovoljno kuhinjskih ormarića ili biste da drugačije dekorišete ovu prostoriju, zašto ne biste složili sudove na otvorene police?

U obzir dolazi različito posuđe, od čaša, preko tanjira i šerpi, do činija, ali nemojte "izlagati" sve što imate da ne biste stvorili utisak nereda. Uparite sudove po boji i dizajnu, pa će vaše police izgledati uredno i organizovano. Najmanje prostora za grešku imate ako se držite neutralnih tonova, poput belog i bež posuđa koje možete da kombinujte sa kristalnim čašama. Ali, ne morate da bežite ni od jarkih boja. Ako ih pravilno ukomponujete, daće poseban šarm i živost kuhinji. Ovaj način uređenja enterijera posebno znači podstanarima jer unosi pečat u prostor, bez velikih radova, poput krečenja ili kupovine novog nameštaja.

Osim boje, obratite pažnju i na vrstu posuđa. Mnogi vole da na jednom mestu budu čaše, a na drugom tanjiri, jer se dobija efekat organizovanosti i urednosti. Ali, ako vam je to monotono, pustite mašti na volju, brinite samo za estetiku. Ne zaboravite ni praktičnost, ono što redovno koristite trebalo bi da bude na dohvat ruke, a druge stvari odložite na više police.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Slične Vesti