4 nezaobilazne turističke destinacije u Južnoj Americi, a nisu Rio, Bienos Aires...

4 nezaobilazne turističke destinacije u Južnoj Americi, a nisu Rio, Bienos Aires...

Autor: | 06/11/2015

0


Još uvek niste iskoristili odmor? Nemate ideju ni kuda da se zaputite, a novca za promenu imate? Otputujte u Južnu Ameriku i posetite neka manje poznata a jedinstvena mesta!


Patagonija

Divlji svet Patagonije godišnje privuče na hiljade turista i ljubitelja prirode širom sveta. Ovde ćete naći predivne planine, kobaltno plava jezera i očaravajuće šume. Ako želite da vam srce ludački zakuca, posetite nacioalni park Ognjena zemlja ili Torres del Paine (u prevodu „Plavi tornjevi“). Zbog prijatnih temperatura i brojnih biljaka u cvatu, Patagonija je naročito primamljiva u periodu izeđu novembra i marta.

Kito, Ekvador

Zahvaljujući svom kolonijalnom šarmu i brojnim različitim kulturnim atrakcijama, ovaj živahan grad privlači brojne turiste širom sveta. Zbog zanimljive mešavine italijanske, španske i mavarske arhitekture iz 16. i 17. veka, Kito se nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine. Nakon što posetite glavne atrakcije, iskoristite priliku da prošetate ulicama od kaldrme i uživate u šarenim pijacama u blizini trga San Francisko.

Maču Pikču, Peru

Ako se nekad zaputite u Peru, čuvene ruševine “izgubljenog grada Inka” jednostavno ne smete zaobići. Nakon obilaska slavnih hramova, vrtova i brojnih specifičnih građevinskih struktura, produžite ka prestonici Inka – gradu Kusko, u čijem se centru nalaze ruševine Saksajuman i Korikanča (Hram Sunca), mesto na kojem su se održavale ceremonije vladara Inka.


Kartahena, Kolumbija

Velelepne katedrale, kaldrmisane ulice i impresivna kolonijalna arhitektura Kartahene ostavljaju brojne turiste bez daha. Nakon obilaska grada, predahnite uz kafu u nekom od kafea u centralnom delu grada ili se “bacite” na popularne specijalitete poput seviče (morski plodovi) ili zemičke od kukurznog hleba punjene jajetom (arepa con huevo). Ne propustite da obiđete tvrđavu San Felipe de Barahas ili naučite nešto o vezi pisca Gabrijela Garsije Markesa sa ovim gradom. Naročito je zanimljiva četvrt Getsemani, poznata po izvrsnoj kuhinji, uzbudljivom noćnom životu i zgradama išaranim grafitima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti