Najbolje destinacije za letovanje tokom zime

Najbolje destinacije za letovanje tokom zime

Autor: | 10/11/2015

0


Egipat je dugov važio za omiljenu destinaciju za zimska “letovanja”. Međutim, zbog turbulentnih političkih promena, pretnji terorista i opšte nebezbednosti, turisti se u velikom broju neko vreme sigurno neće vraćati u tu afričku zemlju.

Ako čeznete za “zimovanjem na plaži”, postoje mnogo bezbednije opcije.


Zelenortska Ostrva
Ovaj vulkanski arhipelag nalazi se na samo jedan sat letenja od Kanarskih ostrva i garantuje sunčane decembarske dane sa prosečnom maksimalnom temperaturom od 26 stepeni Celzijusa.

Dubai
Najraskošniji od Ujedinjenih Arapskih Emirata ima vrlo prijatne zimske temperature. U ovo doba godine prosečna dnevna temperatura je 26 stepeni Celzijusa, a sunce sija osam sati dnevno.

Abu Dabi
Najveći od Ujedinjenih Arapskih Emirata, osim prijatnih zima, ima i brojne kulturne sadržaje. Kao i u Dubaiju, prosečna temperatura je 26 stepeni Celzijusa u decembru, a sunce sija 10 sati dnevno.

Oman

Muskat je divan grad, u kom možete uživati u brojnim kulturnim sadržajima, ali i na plaži. Prosečna temperatura je čak 27 stepeni Celzijusa.

Gambija
Ova država važi za najmanju u kontinentalnom delu Afrike. Zimi temperature ovde dostižu 30 stepeni Celzijusa.

Maroko
Esauira, grad na zapadnoj obali Maroka ima divne plaže i uslove idealne za jedrenje. Prosečna temperatura je 20 stepeni Celzijusa.

Kanarska ostrva
Lansarote je prelepo ostrvo sa Timanfaja nacionalnim parkom. Ovde ćete naći neverovatnu kombinaciju vulkanske pustoši na severu i mekoće Plaja Blake na jugu. Prosečna temperatura u decembru je 22 stepena Celzijusa.

Mozambik
Portugalsko kolonijalno nasleđe i prelepe plaže na Indijskom okeanu čine Mozambik idealnom destinacijom za “zimsko letovanje”.

Vredi posetiti Kirimbas arhipeag i divno ostrvo ibo na kom su ostaci tvrđave i crkve na samoj obali. Prosečna decembarska temperatura je 29 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: putovanja turizam

Pročitajte još